PARADISE DANCERS & QUINCY SCOREN MEER DAN GOED OP KAMPIOENSCHAP

Alle toernooien zijn bijzonder en ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Sommige verhalen steken er echter gewoonweg bovenuit, zoals dat van de Paradise Dancers en Quincy in het afgelopen weekend.

Lambert Rinkens, Landgraaf 9 april 2019, 17:37 Aangepast 20:27

Ieder weekeinde opnieuw zijn er overal wel toernooien te vinden. Sommige toernooien zijn echter meer bijzonder dan andere. Natuurlijk is iedere sport op zich ook bijzonder. Maar welke sport koppelt een normaal mens an carnaval? Zo 1, 2, 3, gaat men daar over het algemeen geen antwoord op weten. En toch is deze sport er.

Nemen we de Paradise Dancers uit Landgraaf maar eens onder de loep. Daar danst een fiks aantal jeugdigen. Een deel van hen is actief tijdens de carnaval maar gaat ook de rest van het jaar vol aan de bak met het dansen. Een zomerstop, zoals bij voetbal, kent het dansen niet.

Bij Minli was het afgelopen zondag meer dan druk. In de schaatshal bereiden de dansers zich voor op hun optreden. Warming up, laatste instructies van de coaches en volle concentratie.

Er klinkt Ierse volksmuziek en een van de meiden danst er vol overgave op. Enorm hoog tempo, de passen en bewegingen volgen mekaar razendsnel op. Geen fractie dat het stilvalt, in een ruk wordt de dans afgewerkt. Snelheid, lenigheid, souplesse en coördinatie op top niveau. En dat is dan de warming up pas.

In de andere zaal bij Minli worden de wedstrijden gedanst. De organisatie van de Paradise Dancers moet hier een enorme bak aan tijd ingestoken hebben. Een apart podium voor de jury, een aparte plek voor de tv opnames, winkels waar kleding en dans benodigdheden te koop zijn, volop kleedlokalen zijn er geplaatst. Organisatie en vrijwilligers hebben aan alles gedacht. En terecht dat hier dan ook veel volk op afkomt.

Deelnemers uit Mechelen, uit Voeren, Moelingen, Waldfeucht et cetera. En natuurlijk uit Landgraaf. En net die scoren top op deze zondag. We doen gewoonweg een kleine greep uit de grote groep prijswinnaars:

  • Bambino solo 4 -7 jaar; 1: Alexis, 2: Malicia en gedeeld op 3: Fabienne/Faith
  • Bambino Ministars 8-11 jaar B Klasse; 1: Rowena & Lieke, 2: Kathlijn & Sharissa
  • De lijst gaat verder met Stacey, Chayenna, Jasmijn, Kathlijn, Faye, Robin, Jolina, Nikita, Jessie, Xena, Sharon

Niet allemaal de eerste prijs maar wel stuk voor stuk winnaars. En dan waren er ook nog: Stacey, Chayenna, Sharissa, Lieke, Rowena, Nikita, Naomi en de duo’s Rowena & Lieke en Xena & Naomi die zich meteen voor het Europees Kampioenschap in mei wisten te kwalificeren.

Lees verder onder de afbeelding

Quincy van Elburg

Quincy van Elburg is dan diegene die deze dag heel bijzonder maakt. Zij wist ook in de prijzen te vallen maar scoorde bovendien op haar manier bijzonder hoog in het afgelopen weekeinde. Astma en topsport zijn een allesbehalve lekkere combinatie. Quincy is een van de danseressen heeft nu al ruim twee maanden de ene heftige astma aanval na de andere.

Dansen gaat dus zo goed als niet meer. Maar ja, wat te doen als net dat dansen je lust en je leven is? Wat te doen als er dan net bij jouw cluppie een toernooi is?

Voor Quincy is dat geen vraag. Die kwam zondag alsof het de normaalste zaak van de wereld is gewoon naar het toernooi en danste de openingsdans mee. Dan gaat Quincy naar huis, rust enkele uren en komt wederom net alsof er nog steeds niets aan de hand is weer terug en doet nog een dans. Vol overgave en passie voor haar sport, haar club, haar dansen.

En dan verschijnt het volgende op de site van haar vereniging: “…. zoveel respect voor jou en je doorzettingsvermogen. Je bent echt een topper en verdiend het om even in het zonnetje gezet te worden….” Coaches zien hun pupillen groeien. Groeien als dansers maar ook als mens. En Quincy is daar een heel mooi voorbeeld van. En in het zonnetje is dan meer dan terecht!

Meer informatie over het dansen en de vereniging vindt u op: http://www.facebook.com/pg/landgraafparadisedancers/posts/?ref=page_internal

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk