SUBSIGNAL WAS ZEKER SPRAAKMAKEND MAAR DE OEFENBUNKER HEEFT OOK…

Afgelopen zaterdag was er de gig van Subsignal in de Oefenbunker en die was voor meerdere redenen spraakmakend. De Oefenbunker knalt trouwens komend weekeinde gewoon opnieuw verder. Een verslag en korte vooruitblik.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 april 2019, 20:41

Dat ‘Subsignal’ over de nodige kwaliteiten beschikt moge duidelijk zijn. Maar ook dan wil het wel eens anders dan gepland gaan. Uiteindelijk blijkt op dat soort momenten hoe groot de kwaliteit is.

Het gaat zoals het gaan moet. Een band met een bak aan ervaring. Zanger Arno Menses pakt het dan ook lekker relaxed aan. De rest van de band volgt zijn voorbeeld. Ze hebben er gewoon zin in en willen er een fijne gig van maken.

Drummer Batdorf geeft een vette solo. Hij geldt als topper, geeft meer dan succesrijk clinics. De man aan de keyboards is de rustige ruggengraat van de band, niet veel spatjes maar zijn spel draagt de band wel in ieder nummer op subtiele wijze naar haar doel. Gitarist Markus Steffen blijkt inderdaad een puntgave gitarist. Het bewijs levert hij met een eigen puntgaaf nummer. Dan vervolgt de band het concert. Niets aan de hand dus. Althans, dat was de bedoeling. Bij diezelfde Markus Steffen vallen letterlijk de batterijen eruit. Geen verbinding met het geluid meer. Daar sta je dan met je goed gedrag.

De technicus komt erbij en lost het op. En wederom althans. Het gaat enkele minuten goed voor de verbinding alweer de geest geeft. Opnieuw sleutelen dus. En vooruit met de geit. Tot het …. wederom mis gaat. Drie keer is scheepsrecht en warempel de techniek staat voor niets en de band kan verder.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Feit is echter wel dat je stevig in je schoenen moet staan als je als band dan toch nog je weg vervolgen kunt. En dat kon Subsignal dus wel degelijk. En goed ook.

Storing of niet. De gig was goed en gaaf PUNT en aanstaande vrijdag spelen er maar liefst drie bands in de Oefenbunker: BLEGH FEST FT. ASSUME THE WORST, ENDEVOUR EN TRUST US WE`RE LIARS.

“Deze drie metalcorebands die iedereen verbazen met hun heavy riffs en brutale breakdowns……. “, dat is de inleiding die de Oefenbunker zelf gebruikt. En dat is dan alleen maarde inleiding. Wat er op die avond werkelijk te geburen staat weet je dus blijkbaar eigenlijk nooit zeker….

Verder lezen wat er waarschijnlijk gebeurd kan op: http://www.oefenbunker.com

Doors: 20.00 uur, aanvang 20:30, voorverkoop€6,- en dagkassa €7,50.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk