SCOUTING ST. TARCISIUS BREIDT ZONNIG UIT

Een zonovergoten open dag viel Scouting St. Tarcisius vandaag ten deel en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Genieten èn werken aan de toekomst gaat wel degelijk samen. Een reportage van onze verslaggever.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 maart 2019, 17:48

Het hoofdkwartier van Scouting St. Tarcisius lag er net als compleet Landgraaf meer dan zonnig bij vandaag. De vlaggen van scouting deinen rustig mee op een aangenaam briesje. Ze bewegen zich net zo kalm en relaxed als de bezoekers op het complex. Niks van stress, gewoon lekker actief op een fijne manier bezig zijn.

Direct bij de ingang is er de infostand die bemand wordt door Esther Nieuwenhuis, die normaliter de groepsbegeleiding van de scouting doet. Tussen alle informatie van de stand liggen ook twee logboeken uit een ver verleden van de vereniging. Meer specifiek twee logboeken van Esther’s verleden als leider bij de welpen.

De eerste bladzijde van haar logboek vermeldt ook het volgende: ” …om de beurt een keer in het logboek schrijven. Als jij het logboek mee mag nemen kun je thuis ook eens laten lezen wat je allemaal bij de welpen beleeft…..”

En te beleven is er zat op. Het kan trouwens bijna geen toeval zijn, maar vandaag zijn de welpen en de bevers precies de doelgroep van de open dag. Leren kompas lezen, zelf buttons maken, met hout een minitentje bouwen, zelf marshmallows maken èn bakken boven een kampvuur en nog veel meer. Alles onder begeleiding van een of meerdere leiders die er zelf ook hun plezier aan beleven.

Marshmallows en brood

De marshmallows zijn hèt succesnummer van de open dag. Twee van de leiders, Kaa en Oe hebben het er maar druk mee. Allesbehalve verwonderlijk; kampvuur, zoet en smullen maar, neem daar nog het door leidster Simone zelfgemaakte deeg bij dat ook boven het vuur gebakken wordt en succes gegarandeerd.

Scouting St. Tarcisius weet dat er vandaag geen stormloop van nieuwe leden zal zijn. Ze hebben als hele vereniging een bak energie gestoken in deze open dag. En ieder nieuw lid is van harte welkom. Speciaal met het oog op de toekomst richtten zij zich vandaag op de welpen en de bevers. Hoe jonger de nieuwe leden zijn hoe beter de toekomst gegarandeerd is.

Vandaag loopt het echter best wel lekker en dat mag ook wel. De nieuwe welpen en bevers zal een bak aan ervaringen opdoen binnen de groep. En veel van die ervaringen zullen zij lekker actief buiten in de natuur beleven. Niet alleen maar in de natuur overigens, ook binnenshuis staat er van alles op het programma. Scouting St Tarcisius is bijvoorbeeld ook op zoek naar soldeerbouten om haar leden daar creatief mee aan de gang te laten gaan.

In september is er overigens weer een open dag. Zo lang hoeven geïnteresseerden trouwens niet te wachten. De vereniging staat logischerwijze altijd open voor nieuwe leden. Informatie vindt u op: http://www.tarcisius.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram