JEUGD PROTESTEERT STEEDS MASSALER TEN BATE VAN MILIEU

Greta Thunberg heeft de jeugd wakker gemaakt en dat wereldwijd. Het protest van de jongeren blijft gestaag groeien. gelukkig mogen we dan zeggen.

Een commentaar van Lambert Rinkens

Gelukkig moeten we dan inderdaad hardop zeggen beschikt de wereld over een Greta Thunberg en over jongeren die dat oppikken wat de 16- jarige Zweedse aan hun en ook aan de wereld verteld.

Zouden we het het van de volwassenen moeten hebben waren we met zijn allen de pisang. En zouden we het met zijn allen van de politici moeten hebben waren we zelfs nog meer dan de pisang, dan waren we gewoonweg de lul, platweg gezegd.

Meer dan 25 jaar lang klimaatconferentie na klimaatconferentie en we staan er slechter voor dan pooit te voren. met dank aan de politici dus. Groot geluk dat de jeugd stukken actiever is dan de volwassenen.

Meer dan 1660 protestbijeenkomsten wereldwijd. Van India, Europa, Australië, Canada, Japan toe. In 106 landen werd er vandaag wereldwijd gedemonstreerd. door de jongeren. Honderdduizenden van hen kwamen vandaag bijeen en het heeft er alle schijn van dat dit allesbehalve het einde van hun acties is.

En de politici? Die mogen zich wereldwijd kapot schamen. Terecht overigens. Wereldwijd sterven miljoenen mensen vroegtijdig en duizenden onnodig dankzij hun nalatigheid en pure onwil. Hun gedrag is ronduit crimineel te noemen.

De jongeren zijn hun leugens en criminele gedrag zat. Nu de volwassenen nog.

Bron: Reuters

Fotografie: AFP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram