BRITTEN WILLEN UITSTEL VAN BREXITDEADLINE

Het Britse Lagerhuis heeft zojuist vóór uitstel gestemd van de Brexit deadline. En wel met ruime meerderheid maar of dit voldoende is valt sterk te betwijfelen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 14 maart 2019,

Met 412 tegen 202 stemmen werd er zojuist voor het opschuiven van de brexitdatum gestemd in het Britse Lagerhuis. Een flinke meerderheid maar dat zegt zo goed als niks.

De Britten mogen dan wel op slechts enkele weken voor de Brexitdatum er voor kiezen om die op te schuiven maar of dat ook helpt valt zeer te betwijfelen.

Enerzijds zal premier Theresa May proberen om in de nu verlengde periode haar tegenstanders over de streep te trekken om alsnog haar deal te accepteren.

Anderzijds melde men gisteren al dat er in Brussel heel wat zware bedenkingen zijn om Theresa May en de Britten dan toch maar voor het blok te zetten om tot de Harde Brexit over te gaan. Buiten het feit dat men het hele gedoe met de Britten inmiddels spuugzat is, is er vervolgens het gegeven dat er sowieso àlle Europese lidstaten gezamenlijk voor moeten stemmen (hetgeen op zich al een mirakel zou zijn), maar buiten dat is er een nog veel groter probleem.

Brussel heeft er allesbehalve trek in om de Europese verkiezingen in te gaan met de Britten als blok aan het been. Zou het uitstel namelijk geaccepteerd worden moeten de Europeanen, inclusief de Britten, naar de stembus om over Europa te stemmen terwijl diezelfde Britten er dan vrij snel daarna vertrekken uit datzelfde Europa.

Al met al een meer dan zware missie voor de Britten in Brussel.

Bron: BBC

Afbeelding: AFP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram