VOORVERKOOP WAUWbach! VANDAAG BEGONNEN

Met minder dan drie maanden te gaan is de voorverkoop van de WAUWbach! begonnen. Organisator Frank Hermans ging gisteren op pad om posters en toebehoren uit te delen. Een interview.

Lambert Rinkens, Landgraaf 13 maart 2019, 18:01

We treffen Frank Hermans in café de Koetsch in de Groenstraat. Verschillende dartteams gooien zich warm voor hun wedstrijd als Frank binnenkomt. De competitiewedstrijden vinden zoals gebruikelijk op de dinsdagavond plaats.

Frank is deze avond onderweg bij de cafés die deelnemen aan de afterparty en tevens ook als sponsor hun steentje bijdragen. Poster, steunposter en toegangskaarten worden op die manier onder het volk gebracht. En het is ook meteen een uitgelezen kans om persoonlijk contact te houden. En dat is meteen een van de zaken waar het bij de WAUWbach! in hoofdzaak om gaat; mensen die er samen iets van maken.

We stellen Frank een paar vraagjes over het hoe en waarom van WAUWbach!

Hallo Frank, druk in de weer met nog maar enkele maanden te gaan?

Frank Hermans: “Ja, 7 juni komt steeds dichterbij. En morgen, 13 maart, beginnen we met de voorverkoop. Dan moeten de deelnemers wel de nodige spullen in huis hebben.

Lees verder onder de afbeelding

Waar komt het idee eigenlijk vandaan om een WAUWbach te organiseren?

Frank Hermans: ” Het idee komt kwam in me op toen ik zag dat de tent in de Groenstraat er steeds verder op achteruit ging. Net als veel van de horeca in het dorp. Het werd steeds minder. Er gebeurde wel van alles maar zo goed als niets gemeenschappelijk. Geen festiviteit die echt als dorp gedragen werd. En daar wilde ik iets in veranderen.

De tent was de ideale plek om er op in te springen. Daar was de vrijdagavond nog vrij. Maar het ging niet eens zo zeer voor de tent. Dat was en is gewoonweg een hele mooie plek, veel geschikter vindt je het bijna niet. Wauwbach moest en moet weer WAUWbach worden. Gezamenlijk op één dag de kar trekken. De mensen kunnen het zelf oppikken. Zelf iets op poten zetten. Verenigingen kunnen ook iets doen. Dat kan iets traditioneels zijn of iets nieuws. Winkeliers kunnen voor die dag een actie op poten zetten.

Lees verder onder de afbeelding

Of neem het onderwijs. Scholen kunnen bijvoorbeeld in de geschiedenisles extra aandacht besteden op die ene dag aan de geschiedenis van Ubach over Worms. Ieder jaar opnieuw die ene pinkstervrijdag waarop het dorp samen iets doet. Doel is eigenlijk kinderen die nu 10 jaar zijn over een paar jaar zeggen;”de WAUWbach? Die was er altijd al. Hoofdzaak is en blijft echter dat het hele dorp gemeenschappelijk iets op poten zet. Samen de WAUWbach kar trekken.”

Hoe staan de zaken er nu voor met nog een kleine 10 weken te gaan?

Frank Hermans: “Op dit moment is het al een win-win situatie. voor de horeca hier in het dorp betekend het nu al een extra dag waarop er samen iets gebeurd. Hier in de Koetsch speelt er Riptide, bij café Simons is er op die avond Dienie Viniellie of neem ’t Stroatje, daar komt er ook nog een act . En als we naar de tent kijken, ook daar is het positief. Daar was vorig jaar een duidelijke opleving van het Pinksterweekend. En voor dit jaar? We hebben dit jaar gewoonweg echt een kei-goed programma. Los Barstardos, Barosz, The Xperience. De tent gaat echt op zijn kop. We gaan knallen met die bands.

We gaan er echt iets bijzonders van maken. Morgen gaan we dan inderdaad beginnen met de voorverkoop en dan gaat het hard. Vooral gezien de activiteit die er ook al op de Facebookpagina dagelijks gaande is. En een week is niks. de 7de juni komt dus heel snel dichterbij. Aftellen dus.

Meer informatie over WAUWbach vindt u op: http://www.facebook.com/groups/10557189562316/


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk