RUIM 80% VAN DE NEDERLANDERS MAAKT ZICH ZORGEN OM MILIEU

Natuurmonumenten heeft een grootschalige enquête gehouden onder ruim 45.000 Nederlanders. De grootste Nationale Landschap enquête ooit. De resultaten.

Lambert Rinkens, Landgraaf 12 maart 2019, 13:22

Ruim 8 op de 10 Nederlanders maken zich zorgen over hun landschap. Het wordt er te stil en te kaal. Steeds minder vogels, steeds minder variëteit in de plantenwereld. De ruimte voor natuur raakt steeds verder onder druk en de Nederlanders zien en voelen het.

Natuurmonumenten organiseerde verleden jaar de enquête om te peilen hoe de Nederlander het ervaart. Het werd de grootste landschapsenquête ooit gehouden met ruim 45.000 ondervraagden.

Het oosten van Nederland scoorde het beste. Drenthe, Overijsel en Gelderland doen het het best.

  • Drenthe 8.1
  • Overijssel 8.0
  • Gelderland 7.9

Zuid-Holland was dan de minst gewaardeerde provincie. Inwoners van die provincie waarderen hun landelijk gebied het minst met een score van 6.7. Limburg is een goede middenmoter met 7.7.

Limburg

Van de 45.000 ondervraagden waren 2680 Limburgers. Op zich scoort Limburg ‘goed’. Men gaf Limburg een 7.5 als rapportcijfer. Maar volgens de enquête maakt men zich wel flink wat zorgen. Maar liefst 77% van de Limburgers vreest dat het landschap minder mooi zal worden in de toekomst.

Marc van Tweel, algemeen directeur van natuurmonumenten, zegt er het volgende over: “het landelijk gebied in Limburg verdient een betere planologische bescherming. Zonneweides en windmolens zijn vanwege de overstap naar een duurzame energie gewenst maar een betere regie voorkomt dat er landschap onnodig wordt aangetast. Initiatiefnemers weten dan waar ze aan toe zijn en kunnen zich richten op kansrijke locaties. Limburg blijft dan aantrekkelijk voor haar bewoners en haar gasten.”

Meer informatie over de enquête vindt u op: http://www.natuurmonumenten.nl/nationale-landschap-enquête

Bron: Natuurmonumenten.

Afbeelding: Natuurmonumenten

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram