OPNIEUW MEER MENSEN NAAR VOEDSELBANK

Opnieuw is het aantal mensen dat gebruikt maakt van de voedselbank gestegen. De ongeveer 500 ophaalpunten die Nederland rijk is kregen en krijgen het weer steeds drukker.

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 maart 2019, 12:34

De NOS meldt dat er wekelijks ruim 140.000 mensen in Nederland een voedselpakket gaan afhalen bij een van de verdeelpunten van de Voedselbank. Dat is dan wederom een stijging ondanks het consequente geleuter van de regeringspartijen over de ‘groei’ van de economie.

De stijging zou volgens een woordvoerster van diezelfde Voedselbank te wijten zijn aan het verlagen van de toegangsnormen. Bovendien is het nu ook zo dat de bezoekers zelf hun pakket meer gestalte kunnen geven. De voedselbanken lijken steeds meer op supermarkten waar mensen iets uit de schappen kunnen nemen.

Vreemde zaak

Terwijl mensen op de straat steeds meer en vaker aangeven last te hebben van steeds hogere uitgaven, wordt de link leggen tussen prijsstijgingen en steeds hogere kosten van levensonderhoud, zo lijkt het, angstvallig vermeden door instanties die met de overheid samenwerken.

Buiten dat vermeldt de NOS ook geen woord over het feit waarom dat er in Nederland, nota bene een van de rijkste landen ter wereld, überhaupt mensen naar een voedselbank moeten.

Daarenboven is het volgens het Armoedefonds ook zo dat 1 op 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede. En er is een groep die heel vaak vergeten wordt: dat zijn de mensen die in armoede leven terwijl zij wél een baan hebben. Hun baan wordt echter dermate slecht betaald en/of het aantal uren dat zij kunnen werken is zo laag dat zij gewoonweg in de armoede zakken ondanks hun baan.

En dat terwijl mainstream media steeds opnieuw melding maakt van een ‘groei’ in de economie maar mensen die hier andere uitspraken over doen maar heel zelden of heel kort in beeld komen.

Bron: Twitter, NOS, Armoedefonds

Fotografie: Gazet van Antwerpen

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram