BREXIT CHAOS OP GARE DU NORD

Met nog maar enkele weken te gaan kwam er een Brexit verrassing vanuit Parijs om de hoek kijken. De Eurostar maakte pijnlijk duidelijk wat Europa zoal te wachten staat.

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 maart 2019, 21:45

Iedereen verwacht van alles en nog wat van de Brexit. En buiten de echt niet al te bijster snuggere Britten verwachten de meesten er weinig goeds van. En een van die minder prettige vooruitzichten gebeurde vandaag al te Parijs. Op het Gare du Nord om precies te zijn.

Vanaf station Gare du Nord zou de Eurostar stipt op tijd naar Londen moeten vertrekken. Mooi niet dus. De Franse douane voerde een controle uit op de manier zoals die in geval van een Brexit plaats gaat vinden in de toekomst. Of te wel paspoortcontroles bij de reizigers. Duizenden reizigers die urenlang in de rij stonden was het gevolg. En die waren daar vandaag allesbehalve blij mee.

Afgelopen maandag voerden de Franse douaniers ook al actie. Die vonden toen plaats in Calais en Duinkerken. De Franse douaniers eisen meer collega’s voor de toekomst. In geval van een Brexit komen zij dus mankracht te kort aan alle kanten. Afgelopen maandag werd de rij met wachtende trucks met de minuut langer en langer. Ook dat was al een voorproefje van wat er nog komen gaat.

Overigens zal het Britse koningshuis weinig merken van de Brexit. Voor hun ligt al een evacuatieplan klaar om hen in veiligheid te brengen in geval van nood. Voor het zelfde geval van nood en/of rellen heeft de Britse regering ook al duizenden Britse soldaten gereserveerd om bij ‘maatschappelijke onrust’ op te treden en dit dan de kop in te drukken.

Bron: Reuters

Fotografie: AFP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram