HOOGTEPUNT CARNAVAL 2018 WEER VOORBIJ

Nu is Landgraaf geen Rio de Janeiro of München en zijn die wederom geen Landgraaf maar voor allen geldt dat het hoogtepunt van het carnaval er voor dit jaar weer op zit. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 maart 2019, 18:02

Van jeugdprinses tot prins of sjtadsprinses. Van Einzelgänger tot complete carnavalsvereniging. De ‘Grote Optocht’ is het hoogtepunt van het jaar. En dit jaar viel dit hoogtepunt vol in het zonnetje in Landgraaf.

In Rio de Janeiro was het vandaag ook een drukte van belang in het Sambadrome. Echter langs de route van de Landgraafse was het ook meer dan aardig bezet. Waar het aantal bezoekers het hoogst was is nog niet bekend. Maar of dat echt van belang is?

Muzikaal was het ook meer dan goed vertegenwoordigt tijdens deze editie. Van sjpasskapel tot complete korpsen en enorme geluidsinstallaties die kilometers ver te horen waren, was deze optocht van alle soorten voorzien.

Voor menige ras-carnavalist het hoogtepunt van iedere optocht: de Einzelgänger. Veelal pikken zij de thema’s op die menigeen over het hoofd lijkt te zien.

Buiten de Einzelgänger hebben we de ook de verdubbeling daarvan. En ook zij vinden hun carnavalistische weg.

Weer andere carnavalisten steken enorme tijd en moeite in hun kostuums en schminck. Hetgeen vooral bij groepen heel veel mooie effecten te weeg brengt.

In feite is het niet eens de vraag wat of wie het mooiste of het belangrijkste is. Hoofdzaak is dat het plezier er is. En dat was er volop dit jaar.

Fotografie: De Landgraaf Courant.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk