GROOTSTE VERKIEZINGEN TER WERELD KOMEN ERAAN TE INDIA

Binnenkort zullen er dan de Provinciale Statenverkiezingen zijn in Nederland. Veel werk voor de betrokkenen. Maar een peulenschilletje in vergelijking met India.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 februari 2019, 21:05

In mei gaan de mensen in India naar de stembus. Dat betekent echt wel iets anders dan waar ter wereld ook. De cijfers en omstandigheden zijn met niets waar dan ook te vergelijken.

Hoeveel mensen mogen er naar de stembus? Dat zullen er rond de 875 miljoen zijn. Precies weet geen mens dat. Ook in India zelf niet.

Hoeveel stemlokalen zijn daarvoor nodig? Om het enigszins fatsoenlijk te laten verlopen zullen er 1 miljoen stemlokalen ingericht worden.

Hoeveel mensen houden zich bezig met die verkiezingen? Het geheel coördineren, de stembiljetten tellen, de nodige controles uit te voeren et cetera zal een kleine 10 miljoen officiële medewerkers op de been brengen.

Andere problemen

En dan heeft India daarenboven enkele problemen waar die hier nieuws zijn, daar echter tot de dagelijkse gang van zaken behoren.

In het oosten is er regelmatig moord en doodslag tussen mensen van Indiase afkomst en enkele decennia geleden naar India gevluchte Pakistanen. Zij mogen allen naar de stembus en op een moord meer of minder wordt er dan niet zo nauw gekeken.

En om een poging te wagen het kort te houden; er zijn hindoes, sikh, islamisten en boeddhisten. Verder is er een enorme bak aan geweld die te wijten is aan het kastensysteem en tot slot zijn er miljoenen Indiërs die vinden dat hun vrouw niet hoeft of mag stemmen.

Net even iets anders dan Provinciale Statenverkiezingen….

Bron: BBC

Fotografie: Reuters

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram