AANTAL ‘TRINKHALLEN’ IN ROERGEBIED MEER DAN GEHALVEERD

Het was en is nog een steeds een begrip in het Duitse Roergebied; die Trinkbude’. Maar het aantal van deze trefpunten is wel sterk afgenomen in de laatste jaren.

Lambert Rinkens, Landgraaf 22 februari 2019, 16:49

Het is een begrip in het Roergebied, de Trinkbude. Op de vraag waar speelt het leven zich af in het Roergebied antwoorden de mensen daar: “Anne Bude”. Een trefpunt voor de ‘gewone man’. En dan hebben we het over mannen en vrouwen en over jong en oud. Bij de Trinkbude treffen zij zich en drinken er hun biertje of fris en houden er hun dagelijkse babbel.

De sores van alle dag wordt er besproken, de grote en kleine zaken van het leven komen er aan bod. Bij goed weer is het echt niet ongebruikelijk om er uren lang met vrienden en kennissen aanwezig te zijn. Een van de redenen is de betaalbaarheid en de gemakkelijke bereikbaarheid. De Trinkbude ligt midden in de woonwijk en je hoeft er letterlijk niet voor over een drempel heen te stappen.

De eerste Trinkbuden verschenen rond 1850. Het waren eigenlijk mini-marktjes. Te koop is er onder andere frisdrank, bier, snoepgoed, de krant,aardappelen, uien noem het maar op.

Hun aantal is echter sterk afgenomen in de laatste jaren. Van 50.000 naar 20.000. Meest waarschijnlijke reden is dat ondanks de lage prijzen de klanten zelfs dat niet meer kunnen betalen.

Bron: Die Zeit

Fotografie

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram