VAN KWAAD NAAR ERGER IN GRONINGEN

Gisteren ‘scoorde’ het kabinet en dan met name minister Wiebes aardig in de min. Net als de NAM trouwens. Dat is inmiddels geen nieuws meer. Dat is al meer normale gang van zaken. De details over hoe er gewerkt wordt zijn echter wel nieuws.

Lambert Rinkens, Landgraaf 20 februari 2019, 17:34

Maandagavond kwamen er een 50-tal bewoners uit het Groningse Slochteren bijeen voor een informatiebijeenkomst. Dat verliep absoluut niet zoals zij gehoopt hadden. hun zaak verloopt blijkbaar alleen maar van kwaad naar erger.

De bewoners wachten maandenlang op een toegezegd rapport over de inspectie van hun woningen. Maar dat wachten was tevergeefs. De rapporten bleven uit.

Lucy Goslinga sprak er namens Nationaal Coördinator Groningen had echter nieuws te melden in deze ; ze krijgen geen rapport: “… want er is niets met de gegevens van uw inspectie gedaan. Er is dus geen rapport.”

Dat was dus gisteren al bekend. Vandaag komen er echter meer reacties binnen. Neem deze bijvoorbeeld van Carel Grol:

Tja, dan ga je je inderdaad vragen stellen. Of de vraag hoe de NAM met de betroffen mensen in Groningen omgaat. Mensen kunnen bezwaar indienen. Een van de vereisten is dan dat je daar wel op tijd mee bent, dus vóór de sluitingstermijn. Maar of dat gaat lukken als het volgende gebeurd?

Een van de aanwezigen in de zaal zegt het volgende: ‘Ik ben heel blij dat er niets hoeft te gebeuren. Maar dan wil ik gewoon zwart op wit dat het veilig is. Wethouder Antje Woortman (PvdA) begrijpt die wens, wil het zelf ook maar geeft aan dat zij dat niet kan. Zij legt uit dat het aan minister Wiebes is om daar voor te zorgen.

En minister Wiebes… tja ..of dat het gaat worden is nog maar de vraag. Groningers zat op die daar een hard hoofd in hebben.

Bron: Twitter, RTVNoord

Afbeeldingen: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk