KABINET GEBRUIKT OUDE CIJFERS EN BURGER BETAALD DE HOGE ENERGIEREKENING

Afgelopen december noemde het kabinet een bedrag van ruim €300,- voor de energienota nog ‘bangmakerij’. En wat blijkt: allesbehalve bangmakerij. Het bedrag komt gemiddeld uit op €334,- . Dat lag aan de ‘oude cijfers’. Maar een fout vinden ze het niet.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 februari 2019, 13:51

Staatssecretaris Keijzer noemde het in december nog ‘bangmakerij’. Ruim €300,- zou niet kloppen. We zitten in februari en zie daar, het is absoluut geen bangmakerij, het is de pure en dure waarheid.

Het kabinet had ‘oude cijfers’ gebruikt uit het jaar 2017. Toen werd er niet zo’n hoge stijging verwacht. Maar die is er dus wel degelijk. En nu? Nu ligt de rekening volgens het CBS gemiddeld op €334,-.

Maar dat noemt men dus geen fout. Nee hoor, een woordvoerder van het ministerie liet weten: “…dat het kabinet net als altijd is uitgegaan van de meest actuele cijfers die voorhanden zijn en dat waren in dit geval de cijfers van 2017.”

Kamerlid Sienot van coalitiegenoot D66 noemt het: “Heel ongelukkig…. de berekeningen moeten wel kloppen en dat is hier niet het geval geweest. En wij willen weten hoe het zit en hoe we dit in de toekomst gaan voorkomen.” Gaan voorkomen? Cijfers die niet de juiste zijn? De burger tegenmoet komen? Terug draaien? Terug betalen? Tja, dat is natuurlijk een volstrekt ander verhaal. De rekening die valt gewoon in uw bus, foutje of niet. En dat is geen bangmakerij, dat is de dure waarheid.

Maar over de rekening presenteren gesproken. Er bestaat dus zoiets als verkiezingen en de stembus. En deze zijn over exact een maand. Dat is natuurlijk ook een optie.

Bron: NOS

Afbeelding: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram