VANDAAG START WATERSCHAPSCAMPAGNE

Op 20 maart zijn er de Provinciale Staten verkiezingen. Op datzelfde moment kunt u ook voor het Waterschap uw stem uitbrengen. Maar wat doet het Waterschap eigenlijk?

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 februari 2019, 22:03

Er is maar een klein percentage van de Nederlanders die het Waterschap niet kennen, slechts 7%. Wat het Waterschap echter precies doet is voor ruim 35% een raadsel.

Daar zijn meerdere redenen voor. Een van de positieve verklaringen zou dan de volgende zijn: “In Nederland werkt het Waterschap preventief en gebeuren er dus weinig grote ongelukken of rampen. Nemen we bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika wordt daar pas gereageerd als de ramp al gebeurd is. Daarna volgt er dan plotseling interesse over het hoe, het waarom en hoe verder. Hier gebeurd dat dus stukken minder en zo lang als het goed gaat is er dus ook minder belangstelling voor.

Wat doet het Waterschap?

Buiten het feit dat er ook Waterschapsbelasting bestaat en betaald moet worden is de vraag wat doet het Waterschap dan? Het Waterschap houdt de waterstand op peil. Beschermd het land tegen hoog water en zij maken het water schoon. Dat betekend dat er dan in bijvoorbeeld Zeeland meer interesse voor het Waterschap bestaat dan in Limburg of Drenthe. Maar ook in laatstgenoemde provincies is het Waterschap van belang.

Het Waterschap zorgt er dus ook voor dat het drinkwater schoon genoeg blijft. Verder is er een enorme taak weggelegd voor het Waterschap in samenhang met de klimaatverandering. En net die taak zal in de toekomst van steeds groter belang worden.

Nemen we daar bijvoorbeeld de afgelopen zomer bij dan bracht die een enorme bak aan ellende voor de landbouwers en veetelers. En dat heeft uiteindelijk gevolgen voor iedereen.

Het is dus wel degelijk van belang voor mensen om zich te verdiepen in het Waterschap. In het kader van de campagne is heel wat informatie te vinden op: http://www.waterschapsverkiezingen.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk