NIEUW PARCOURS GEOPEND VOOR MOUNTAINBIKERS

De mountainbikers kunnen in Parkstad hun plezier op sinds vandaag. Een ‘nieuw’ parcours werd vandaag heropend. En het is geen kleintje en het is lang niet het enige.

Lambert Rinkens, Landgraaf 16 februari 2019, 20:44

Mountainbikers houden wel van spektakel op de fiets. Het mag rustig op en af gaan. En door de modder baggeren mag ook wel. Het kost bakken vol met energie en dan kan kan de mountainbiker vanaf nu zijn hart dus helemaal ophalen. Het heropende parcours is maar liefst 79 kilometer lang.

Het parcours ligt in hartje Parkstad en werd vanochtend geopend door gedeputeerde Geurts. De nieuwe trail ligt tussen Heerlen, Brunssum, Schinveld en Landgraaf ingeklemd. En dat is dus een extraatje voor de mountainbikers èn voor Parkstad. Nemen we bijvoorbeeld ook het parcours op de Wilhelminaberg erbij is Parkstad nu alweer een unieke gelegenheid rijker geworden voor mountainbikers.

De in Parkstad gevestigde Mountainbikeclub Discovery zal er dus meer dan mee in zijn nopjes zijn. Meerdere van dit soort speciale parcours in de directe omgeving zal echt niet iedere club tot zijn beschikking hebben. Overigens is het wel het vermelden waard dat de club zelf groot belang hecht aan twee zaken. Te weten: het onderhoud verzorgen zij zelf en dat met zo veel mogelijk respect voor de natuur. Zij staken er 3100 manuren aan vrijwilligers werk in om de nieuwe trail gebruiksklaar te krijgen.

Meer over Mountainbikeclub Discovery vindt u op: http://www.mtbclub-dicovery.nl

Bron: Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk