DERDE BEWEGINGSMANIFESTATIE TE LANDGRAAF

Wie wil er niet dat de mensen gezond zijn? En van welke leeftijd ze dan zijn zou eigenlijk niet uit moeten maken. En daar zit de kink in de kabel. Daarom is er dus de bewegingsmanifestatie die uitkomst biedt.

Lambert Rinkens, Landgraaf 16 februari 2019, 19:30

Enkele dagen geleden vond er de derde bewegingsmanifestatie plaats op basisschool An d’d Put. Deze keer werkte PHDES en SVS samen met de directie en leerkrachten van bd An d’r Put met een prachtige bewegingsmanifestatie als resultaat.

De manifestatie werd verder ondersteunt door Anouk Bisschops, van TMF en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), coördinator in Landgraaf en voedingscoach Andere Mostard. Verder was er de fijne ondersteuning van MFC An d’r Put en Plus Waubach voor het lunch gedeelte.

Zo’n 80 leerlingen van groep 1 en 2 namen samen met ongeveer 45 ouders opa’s of oma’s of verzorgers deel aan deze happening. De leerlingen lieten aan hen zien welke beweegvormen de leerlingen allemaal moeten doen voor het behalen van het Nijntje beweegdiploma.

Bij dit programma leren de leerlingen alle beweegvormen die belangrijk zijn voor de motorische ontwikkeling, zoals, lopen, gaan, klimmen balanceren, klauteren, gooien vangen, rollen et cetera. Maar er werd ook door de leerlingen samen met de ouderen bewogen.

Bewegen is cruciaal voor zowel jongeren alsook ouderen om vitaal en fit te blijven. Voor senioren is het des te belangrijker om te blijven bewegen als ze dit te weinig te doen. GV PHDES en SVS willen hierbij ondersteunen en senioren kunnen dan ook terecht bij verschillende beweeggroepen. Maar ook bij andere verenigingen kan men uiteraard hiervoor terecht. En de jongeren komen via verschillende scholen in Landgraaf in aanraking met het Nijntje beweegprogramma. Maar ook dat via GV PHDES die door de landelijke turnbond is gecertificeerd voor het geven van de Nijntje bewegingslessen.

Genoeg en goed bewegen is natuurlijk heel belangrijk maar gezonde voeding is dat eveneens. Anouk bisschops en Andre Mostard namen dit gedeelte voor hun rekening.In een presentatie werd uitgelegd wat goede voeding is (en wat niet), wat een gezond eetpatroon is en waar een gezonde lunch uit kan bestaan. Om dit ook in de praktijk te laten zien, werd er door de leerlingen door leerlingen en ouderen gezamenlijk een gezonde lunch genuttigd.

Dit vondt in een gezellige sfeer plaats in MFC An d’r Put. Met veel plezier werden vervolgens de lessen weer hervat en keerden , verzorgers, opa’s en oma’s en ouders weer huiswaarts, met waardevolle informatie over bewegen en voeding.

Meer informatie over GV PHDES vindt u op: http://www.phdes.com


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk