EVEN VOORSTELLEN: RIPTIDE & WAUWbach

Voorspellingen zijn en blijven altijd linke soep, maar in dit geval kunnen we ons heel moeilijk een bult vallen. Riptide zal de verrassing zijn van WAUWbach. Even voorstellen dus.

Lambert Rinkens, Landgraaf 15 februari 2019, 18:30

We gingen op bezoek voor een interview in de Oefenbunker. En in dit geval werden we meer dan positief verrast. Nu zijn er wel meer coverbands. En met alle respect, daar heb je goeie en minder goeie bands bij. Ditmaal vielen we met de neus in de boter. En ja, er wordt wel vaker gemeld dat een band goed is en achteraf krabt menigeen zich achter de oren. Maar deze keer dus niet.

Als coverband heb je het nadeel dat je al gauw als niet origineel gekwalificeerd wordt. Klopt. Maar er zijn uitzonderingen. Riptide is er een van. Zij spelen onder andere nummers van Muse, Anouk, Foo Fighters of Queens of the Stone Age. En dan moet het passen. Daarvoor moet je wel de mensen en de kwaliteit hebben om het te kunnen. Een cover je eigen draai geven met je eigen stem, je eigen manier van spelen als geheel zijnde.

Zangeres Chantal Bogaert heeft die aparte stem met dat ‘beetje’ extra. Nu krijg je als lead-vocal al gauw een etiket opgeplakt van ‘klinkt als’ en dat is meer dan eens onterecht. Haar zang is geen poging om te ‘klinken als’. Zij heeft die ‘eigen’ stem. En dat pakt heel goed uit. Hoe verschillend de nummers ook zijn. Haar stem past.

Gitarist Cliff Jacquart. En dan moeten we even uithalen. Alleen al daarvoor moet je de band gehoord hebben. Er zit aardig wat gitaarwerk in de nummers en ondanks dat iedereen de nummers kent, sta je er live naar luisterend gewoon paf van. Hij gaat er helemaal in op. En hij is goed, hij is steengoed. En goede gitaristen? Die willen dan wel eens over de schreef gaan. Cliff gebeurd dat dus niet.

Bassist Daniel Breikers is de reus van het gezelschap. En zijn spel zit vol passie. En ook hij geeft zijn spel zijn eigen draai mee. En daar moet je als bassist dus echt mee uitkijken. Ook maar iets te veel en je haalt de hele band onderuit. Hij zit de anderen echter niet in het vaarwater. Dat betekent echter niet dat hij in een hoekje zit. Echt niet. Hij heeft wel degelijk zijn eigen spel en geeft de band daarmee haar eigen accenten.

Juul Scheeren mag bij zijn werken blijven zitten, hij is de drummer. De ruggengraat van de band. Het nummer ‘No one knows’ van Queens of the Stone Age wordt in deze dan wel heel interessant. Van de drummer van Queens of the Stone Age is bekend dat hij absoluut wereldtop is. Neem je dat nummer dan in je repertoire op, is te hopen dat je weet waar je aan begint. Want je wordt er ook op afgerekend. En daar hoeft Riptide zich in dit geval geen zorgen over te maken.

Riptide speelt stevige rock en af en toe ook ‘poppie’. Ze spelen als geheel en het is gelijk verdeeld. Riptide speelt trouwens ook op Koningsdag in Schaesberg bij Rudy’s. En iedereen die denkt dat de voorspelling en deze omschrijving niet correct is, kan daar naar toe.

Café de Koetsch staat in de nacht van op 7 op 8 juni tijdens WAUWbach dus nog wat te wachten. Dat zou wel eens heel goed te klein kunnen worden aldaar.

En de gave fotografie is trouwens van: Giel Robeerst

En nog een voorspelling. Volgend jaar in de tent tijdens WAUWbach!

Meer info over de band vindt u op: http://www.riptiderocks.nl

WAUWbach: http://www.facebook.com/groups/150571895662316/

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk