DE ‘KLEINE’ PRINS MET DE ‘GROTE’ NAAM VAN D’R SJEET

Niet alledaags dat de ‘kleine’ prins al meteen en ‘grote’ naam heeft. Maar dat heb je of dat heb je niet. De jeugdprins van Groeët Schaesberg heeft het echter wel en dat zal nog wat gaan worden dit seizoen. Wij stellen u voor: prins Jayden Le Large.

Lambert Rinkens, Landgraaf 14 februari 2019, 19:40

Afgelopen zondag werd Jayden Le Large tot nieuwe Jeugdprins Jayden I geproclameerd van Groeët Schaesberg.en wel in het Streeperkruis. Het comité Sjeeter Kinger Carnaval kwam met een geweldig programma voor de dag.

Dansmarieke Nikita Pelzer opende de middag met een prachtige dans. Dansgeweld dat gevolgd werd door sjpasskapel Meuleraatröötesj die voor deze gelegenheid ‘even’ uit Ophoven kwamen aan reizen. Daar liet de sjpasskapel het echter niet bij. Zij speelden ook bij de aftredende jeugdprins Kyle I thuis en tijdens het lopen naar het Streeperkruis. Na hun optreden in het Streeperkruis was het voor prins Kyle I helaas tijd om als jeugdprins af te treden. Zijn regeringsjaar zat erop.

Kyle I

Jeugdprins Kyle I, oud prins Mike en prins Mathijs kunnen echter terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen met ontelbare activiteiten. De Schaesbergse Vasteloavends Verein weet dat zij Kyle I en zijn ouders Daniëlle en Jos hiervoor veel dank verschuldigd zijn en laten dat ook duidelijk en graag aan hen weten. Zij waren een seizoen lang zeer waardevolle ambassadeurs voor de vereniging en voor het carnaval. Dansmarieke Dorinda Pinxt danste nog 1 keer voor Kyle. Inmiddels ex-jeugdprins Kyle I verdwijnt echter niet van het carnavalstoneel. Hij werd meteen lid van het gilde van oud-jeugdprinsen.

Jeugdprins Jayden Le Large

Na de abdicatie was er een optreden van PUUR, een groep van 3 jongedames. De spanning werd voelbaar en na een geweldige proclamatie -act van de oud-jeugdprinsen stond Jayden Le Large op het podium. Jayden Le large is geboren op 13 februari 2008 en zijn ouders zijn Mathieu Le large en Melanie Willemsen. Jayden I zit op de Schatgraver. Zijn grote hobby is voetballen bij v.v. Schaesberg. Daar speelt hij als doelman op de, toeval of niet, Jo 11. Verder houdt hij van muziek en het bezig zijn als DJ.

Na alle plichtplegingen danste Vienna Hermans voor de kersverse jeugdprins wat zeer in de smaak viel bij Jayden I. Dit seizoen gaat Jayden I samen met Mathijs I van Groeët Schaesberg de carnavalskar trekken en daar hebben beiden meer dan behoorlijk zin in. Alaaf alvast!

Meer informatie over de Schaesbergse Vasteloavends Verein vindt u op: http://www.svv1968.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk