EMMA CORONEL, DE VROUW VAN ‘EL CHAPO’

Emma Coronel doet er alles aan om er uiterlijk zo perfect mogelijk op te staan. De gedachtegang van de vrouw van ‘El Chapo’ is echter beduidend minder perfect. De vrouw achter de Mexicaanse drugs-lord.

Lambert Rinkens,. Landgraaf 13 februari 2019, 21:18

Haar haar zit er iedere keer opnieuw perfect geknipt bij, de make-up laat weinig of niets te wensen over en de kleding is op en top modieus. Emma Coronel doet er alles aan om iedere keer opnieuw zo mooi en perfect mogelijk in beeld te komen. Haar uitspraken over haar man, een van ’s werelds grootste criminelen en tevens de man met tienduizenden doden op zijn geweten, zijn echter alles behalve fris te noemen.

El Chapo Guzman werd gisteren op alle punten door de jury in de VS schuldig bevonden en dat is geen wonder te noemen. Ettelijke getuigen deden een boekje over hem open. En dat wat zij zeiden was ook niet echt verrassend te noemen. Iedereen die ook maar een en een bij mekaar kan optellen is er van overtuigd dat de man een levensgevaarlijke gewetenloze moordenaar en gangster is.

Een van de getuigen verklaarde erbij aanwezig te zijn geweest toen El Chapo zelf afrekende met een man die hem dus klaarblijkelijk niet echt beviel. El Chapo schoot de man zelf neer en beval aan anderen om hem te begraven. Klein detail: de man leefde nog. Hij hapte nog naar lucht toen El Chapo’s kornuiten hem begroeven. En dat is dan maar een leven dat hij op zijn geweten heeft.

Emma Coronel zat erbij in de rechtszaal en vertrok geen spier toen zij het hoorde. Een andere getuige verklaarde dat El Chapo 13- jarige meisjes verkrachte en barstte in tranen uit. El Chapo’s vrouw begon erbij te grinniken.

Tienduizenden doden eist de drugsoorlog in Mexico jaarlijks. En El Chapo was jarenlang de leider van een van de grootste kartels. Massamoorden, verkrachtingen, folteren, kidnappen, prostitutie et cetera. Allemaal zaken waar de drugs-lord niet vies van was. En zijn vrouw?

Emma Coronel zegt het volgende over hem: “Hij weet mensen voor zich te winnen door zijn wie hij is, zijn manier van doen. Door de manier waarop hij mensen behandeld.” Nu klinkt ‘de manier waarop hij mensen behandeld’ wel heel vreemd wetende hoe hij mensen daadwerkelijk behandeld.

En terwijl heel Mexico weet dat El Chapo inderdaad een gewetenloze crimineel is zegt zij: “Ik zie hem niet zoals hij hier in de rechtszaal omschreven wordt. Ik bewonder hem als de man die ik toen ontmoet heb en met wie ik getrouwd ben.”

Ter verduidelijking. El Chapo ontmoete haar bij een miss verkiezing. En zij kan heel moeilijk niet geweten hebben wie en wat hij was. Bij die miss verkiezing kwam hij namelijk naar binnen met honderden tot de tanden toe bewapende lijfwachten in zijn kielzog. Allesbehalve onopvallend.

In een van zijn huizen liet hij een ‘moordkamer’ aanleggen, compleet met afvoerputje. Dat maakte het ‘opruimen’ gemakkelijker. En zijn vrouw weet nergens van. Vreemde zaak en vreemde gedachtegang.

Bron: BBC World

Fotografie: Reuters, EPA

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk