KAMPIOENSWEDSTRIJD ABDISSENBOSCH/SYLVIA JO-19 BLIJKT MEER TE ZIJN

De Jo-19 van Abdissenbosch/Sylvia speelde vandaag op Sportpark de Lelie zijn kampioenswedstrijd. Een wedstrijd vol emoties van een team dat al 14 jaar samen is. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 9 februari 2019, 18:18

Deze negende februari bleek een dag van emotie te zijn. Een dag met een verhaal en een geschiedenis. Het Jo-19 team is al sinds 14 jaar bij mekaar. Vanaf de mini-Fjes bij mekaar tot op de dag van vandaag en steeds onder leiding van coach Jerry Rosenau. En dan vanmiddag hun kampioenswedstrijd èn hun laatste wedstrijd. Een dag vol emoties.

De wedstrijd

Wie als vreemde het terrein betreed kijkt meteen enigszins raar op. Het weer nodigt niet echt uit om langs de kant te gaan staan, maar toch is er meer dan aardig wat belangstelling voor een wedstrijd van de Jo-19.

Scheidsrechter Frank Halmans weet dat hij met van alles rekening moet houden vandaag. Het is een kampioenswedstrijd van nummer 1 tegen nummer 2 en dan willen de emoties nog wel eens hoog oplopen. Hij fluit en het gaat meteen op hoog tempo en dat heeft direct gevolgen. Spelers staan van begin af aan onder druk, een te korte bal en EHC zet de tegenaanval in. De bal wordt tot hoekschop verwerkt, een scrimmage en de doelman van Abdissenbosch komt er niet meer bij. Nog geen 2 minuten op de teller en de 0-1 achterstand staat op het bord.

Dat is precies wat je niet wilt in een wedstrijd, van begin af aan achteraf de feiten aanhobbelen. Het spel golft wat op en neer. Coach Jerry Roseneau probeert fel om meer lijn in het spel te krijgen.

De thuis spelende Jo-19 dwingt vooral over de rechterflank enkele kansen af. Het blijft helaas zonder verder tastbaar resultaat. EHC heeft echter het betere van het spel in de eerste helft. Tot drie maal toe moet doelman Casper van der Broeck door een safe de ploeg voor erger behoeden. Dankzij zijn reddingen blijft het team nog in de race tot aan de rust.

Na de thee heeft de thuisploeg meer van het spel. Dit resulteert in enkele goede kansen maar ditmaal blijkt de doelman maal is EHC de sta in de weg te zijn. Hoe verder de tijd echter vordert hoe duidelijker iets anders wordt. Eerst valt Tristen Hendriks uit. Een verkeerde beweging en zijn knie begeeft het. Achteraf blijkt hij al aan het begin van de wedstrijd een blessure gehad te hebben. Dan volgen er bij verschillende spelers de krampen. En dat zijn er meerdere aan Abdissenbosch/Sylvia kant.

Het spel wordt er logischerwijze niet door bevordert. Het is te veel en al helemaal niet van het goede. En toch, ondanks de blessures heeft de thuisploeg nu over het algemeen het betere van het spel. Niet genoeg echter, maar EHC blijkt ook niet echt dreigend meer. Een enkele kans en daar blijft het bij.

In de slotfase volgt er nog een opstootje maar dat was het dan ook. Ondanks de inzet blijkt er voor vandaag niet meer in te zitten. De hatelijke 0-1 uit de eerste minuut was en blijft op het bord. EHC neemt zich de punten en het kampioenschap mee naar huis. In zijn geheel genomen was het een sportieve wedstrijd. Fel en bij tijd en wijle wat overtredingen maar ook veel sportieve momenten. Helaas voor Abdissenbosch als club en gemeenschap zonder dit kampioenschap maar dat heeft wel een oorzaak.

De geschiedenis

Eigenlijk had de wedstrijd allang gespeeld moeten zijn. Tot maar liefst vier maal toe werd hij voor verschillende redenen uitgesteld. En dat heeft zijn gevolgen. Het team is vandaag meer dan gehavend aan de strijd begonnen. Twee spelers begonnen al geblesseerd aan de wedstrijd. Als het ook maar even te vermijden is begin je niet op die manier. Maar het was niet te vermijden. Het aantal blessures is zo hoog dat het team vandaag welgeteld een wisselspeler heeft. En die bleek ook al geblesseerd aan de strijd te beginnen.

Voor de winterstop zat het team in een flow en zonder die blessures. Vandaag bleek een compleet ander verhaal te zijn en dat is jammer. Heel jammer zelfs. Een hecht team waarvan aardig wat spelers vanaf hun vierde jaar al samenspelen gun je een ander einde. Helaas is het vandaag daadwerkelijk het einde van dit team. En dat proef je, spelers en coach zijn geraakt.

Een kampioenschap als afscheid zou mooi zijn geweest voor meerdere redenen.

Meer informatie over de club vindt u op: http://www.svabdissenbosch.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk