RIJKSTE MAN TER WERELD KLAAGT ‘KRANT’ AAN WEGENS AFPERSING

Jeff Bezos, rijkste man ter wereld, klaagt de National Enquirer aan wegens afpersing. De National Enquirer vergiste zich dus schromelijk in Bezos. Die slaat terug en hoe.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 februari 2019, 14:55

Waarschijnlijk heeft de National Enquirer een behoorlijke fout begaan die ze nog lang zal heugen. Zij hebben zich de woede van de rijkste man ter wereld op de hals gehaald. En of dat zo slim was? Jeff Bezos blijkt namelijk niet echt onder de indruk van hun poging om hem af te persen. Hij slaat keihard èn in het openbaar terug.

National Enquirer

De National Enquirer staat in de mediawereld niet echt bekend als echt waarheidsgetrouw en dat is dan zachtjes uitgedrukt. Zij kopten onder andere met deze: HILARY 6 MONTHS TO LIVE. Hilary Clinton zou nog maar 6 maanden te leven hebben. Dat nepnieuws brachten ze tijdens de presidentsverkiezingen om Trump te steunen. Iets wat ze overigens al jarenlang doen.

Lees verder onder de afbeelding

De man achter de National Enquirer is, of beter gezegd was, jarenlang de grote vriend van Trump. De National Enquirer is onderdeel van American Media Inc. eigenaar daarvan is David Packer. Hij liet de krant verhalen van Trumps maîtresses opkopen met de exclusieve rechten voor hun en de story’s verdwenen daarna in de kluis om Trump niet in gevaar te brengen. Een ander voorbeeld over hoe zij als krant functioneren is het feit dat zij ronduit toegeven voor informatie te betalen. Iets dat absolute not done is in de journalistiek.

Jeff Bezos & Washington Post

Jeff Bezos is CEO van Amazon én eigenaar van de Washington Post. De Washington Post onderzoekt momenteel in welke mate de National Enquirer verder bij Trumps affaires en andere mogelijk malafide zaken betrokken is. En dat zit ze bij de Enquirer allesbehalve lekker. De Washington Post beschikt over uitstekende onderzoeksjournalisten en als er iets niet in de haak is bij de Enquirer bestaat er een gerede kans dat zij het ook daadwerkelijk ontdekken.

Dat de National Enquirer nu zover gaat om de eigenaar van de Washington Post af te willen persen of onder zware druk te zetten voedt alleen maar het vermoeden dat de Washington Post op het goede spoor zit.

Om voor de hand liggende redenen lijkt het nooit wijs om zich aan te leggen met de rijkste man ter wereld. Ook niet als men over pikante foto’s van de man beschikt. In ruil voor de foto’s moest Jeff Bezos in de Washington Post laten publiceren dat AMI geen politieke motief had om Trump’s affaires geheim te houden. En daar hebben zij zich schromelijk in Bezos vergist.

Jeff Bezos heeft laten weten het materiaal waar de Enquirer hem mee af wilde persen of onder druk wilde zetten zèlf te publiceren en hij heeft ook meteen een aanklacht tegen ze ingediend. Tegelijkertijd heeft hij al een detectivebureau ingeschakeld om te achterhalen hoe de Enquirer aan zijn privé foto’s komt.

Bron : CNN, Media Ite

Fotografie: Jim Watson/AFP/Getty Images, TVWEEK,

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk