GROENWERKZAAMHEDEN ONDER HOOGSPANNING -VERBINDING MELCHERSSTRAAT

In de week van 25 februari voert de gemeente in opdracht van hoogspanningsnetbeheerder TenneT in de groenstrook langs de Melchersstraat snoei- en kapwerkzaamheden uit om de veiligheid van de hoogspanningsverbinding te kunnen blijven garanderen.

Tijdens deze werkzaamheden wordt indien nodig een deel van de rijbaan afgezet. Verkeersregelaars bieden dan ondersteuning bij de doorstroming van het verkeer.

De werkzaamheden bestaan uit het machinaal verwijderen van hakhout (struiken en kleine bomen). De betreffende strook van ongeveer 25 meter breed bevindt zich onder de hoogspanningsleidingen tussen het Kisselvoetpad en het spoorviaduct ter hoogte van de Leenstraat. Ter hoogte van het spoorviaduct worden ook enkele grote bomen verwijderd.

Waar het kan probeert de gemeente 155 van de beplanting te handhaven. Zo zorgt men ervoor dat in de groene strook weer licht & ruimte gecreëerd wordt voor natuurlijke aanwas van gras en kruiden. Dit komt de biodiversiteit ten goede (vooral bijen/vlinders).

Stichting Bosbeheer Landgraaf

Buiten deze werkzaamheden voert de Stichting Bosbeheer Landgraaf in het achter gelegen Kisselsbos reguliere onderhoudswerkzaamheden uit.

Vragen?

Neem dan contact op met de opzichter groen van de afdeling beheer Openbare ruimte via telefoonnummer: 045 045. Hij is bereikbaar op de ochtenden van maandag t/m donderdag en op de vrijdag.

Bron: gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk