VOOR DE RENNENDE LIEFHEBBER: 7 MARATHONS IN 7 DAGEN OP 7 CONTINENTEN

Er zijn aardig wat mensen die graag een blokje om rennen, even een bosloopje maken of snel over de sintelbaan heen flisten. Dat lijkt niet eens een opwarmertje te zijn voor Sussana Gill. Een nieuw record.

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 februari 2019, 22:31

Hier hebben zelfs de Landgraafse atleten van STB een hele kluif aan. Even de gympies aantrekken en een lekker bos- of heideloopje doet Sussana Gill met links of wellicht op een been. Zij vestigde de afgelopen week een nieuw record: zeven marathons in zeven dagen. Maar ook dat was niet bijzonder genoeg, ze liep de marathons op zeven verschillende continenten. Uitrusten, voor zover mogelijk, in het vliegtuig dus.

En zelfs dat, alsof het niet te geloven is, liep zij de marathons in temperaturen van -35C op de Zuidpool tot +34C in Kaapstad. En passant verbeterde ze de totaaltijd voor deze door een vrouw gelopen totale afstand meteen met een kleine 3 uur. Haar gemiddelde lag op 3.28 uur per marathon.

Mensen die er toch voor willen gaan trainen kunnen natuurlijk altijd bij STB Landgraaf terecht: http://www.stblandgraaf.nl

Bron: the Guardian

Fotografie: You Tube

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk