SCHOLIEREN IN ACTIE VOOR MILIEU & HUN TOEKOMST

Zeker 10.000 scholieren hebben vandaag meegedaan aan de landelijke actie voor een beter milieu en voor een leefbare toekomst. Uit alle hoeken en gaten van Nederland reisden zij af naar Den Haag. Hoe zit het met Landgraaf?

Lambert Rinkens, Landgraaf 7 februari 2019, 17:46

Gisteren was de verwachting dat er rond de 3000 deelnemers zouden zijn. Het werden er ruim 10.000. Meer dan geslaagde actie van de ‘klimaatspijbelaars’. De meeste van hen vinden het niet echt erg om zo genoemd te worden. Integendeel, ze zijn er trots op dat zij wèl iets doen. “Als de politiek niets doet, moeten wij het zelf doen.”, is een van de gehoorde uitspraken.

De scholieren gaat het niet om een dagje uit. Ze zijn zich terdege bewust dat het om hun toekomst gaat en die van hun toekomstige kinderen. Menigeen van hun leeft daar ook naar. Veganisten, niet onnodig het licht laten branden, in de toekomst op een partij stemmen die wèl iets doet, de bevolking beter informeren over de gevolgen van de klimaatverandering et cetera. Ze hebben zich wel degelijk goed geïnformeerd en zijn er dan ook bewust mee bezig.

Het blijft echter niet alleen bij studenten. Ook grootouders van hun zijn er bij betrokken: “Dit gaat over de toekomst van onze kleinkinderen en hun kinderen.”

En Landgraaf?

Interessant is dan hoe het zit met de Landgraafse scholieren en scholen? We benaderden de directeuren J.P. van Eyk van Eijkhagen Charlemagne College en A. M. G. Wijnands van het Brandenberg College hierover.

Directeur van Eyk laat er het volgende over weten: ” Er zijn wel enkele leerlingen naar Den Haag toe maar dat betreft slechts een handjevol. We hebben met hen een gesprek gehad en de ouders moeten het bovendien ook goedkeuren. We staan als school wel positief tegenover het feit dat de leerlingen zich bewust zijn van het probleem en dat zij zich ook inzetten voor een beter milieu. Persoonlijk ben ik er wel voorstander van dat de scholieren zich hier druk over maken maar of de actie van vandaag daar de meest geschikte manier voor is, daar heb ik mijn bedenkingen bij.”

Directeur Ank Wijnands van het Brandenberg College zegt er dit over: “We hebben geen signalen ontvangen dat onze scholieren hieraan mee gaan doen. Als directie ervaar ik het als positief dat de leerlingen zich verantwoordelijk voelen voor het milieu.”

Begrip en een positief gevoel vanuit de twee colleges te Landgraaf. Dit ligt dan ook geheel in de landelijke lijn die betroffen scholen hier landelijk veelal in hebben.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk