BOEKENINZAMELINGSACTIE LANDGRAAF & HEERLEN

Een actie waaraan heel veel mensen aan mee kunnen doen. PvdA Heerlen en Landgraaf start een inzamelingsactie van … boeken. En dat heeft een gegronde reden. Tekst en uitleg.

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 februari 2019, 22:38

“Toffe boeken die je wilt delen met je stadgenoten!” Daar beginnen we mee. Iedereen kent wel dat ene boek dat hem of haar raakte. Staat dat te verstoffen op je boekenplank? Pak het uit de kast en breng het naar ons! Als kind verslond je Jip en Janneke al, nu duik je graag in spannende thrillers van Saskia Noort.

In Parkstad heeft 1 op de 6 mensen echter een taalprobleem (bron L1). Uit onderzoek blijkt dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven ook vaker in armoede leven! Er zijn veel goede initiatieven in Parkstad die hiermee bezig zijn. Maar toch blijkt naar de bibliotheek gaan of een een boek kopen voor veel mensen te duur, of een drempel te ver.

Dat kan en moet anders. En daarom start PvdA Landgraaf-Heerlen een inzameling en doneert deze boeken aan diverse goede initiatieven -zwerfboekpunten- en boekenkastjes- in Heerlen en Landgraaf. Daar heeft men dus hulp bij nodig!

Wat: Inzameling van leuke, mooie en ontroerende boeken! Voor kinderen en volwassenen, fictie en non-fictie- in goede staat.

De contactpersoon bij de PvdA is Joost Reinaerts (06 4104 1677) en contact opnemen kan ook door de volgende mail over te nemen: Pvdakinderboekenactie2019@gmail.com. Tot zover het persbericht. Maar dit betekent meer.

Een op de zes mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en taal. Dat is veel. En dat heeft gevolgen. Dat betekent dat de impact enorm is van dit probleem. In dit geval betekent het dat niet alleen de betroffen persoon een probleem heeft maar ook in het verlengde daarvan zijn directe én indirecte omgeving ermee te maken heeft.

De betrokken persoon heeft moeite met het begrijpend lezen of haakt af met alle gevolgen van dien. Mensen kunnen er financieel door in de problemen komen en/of in een sociaal isolement raken. Allemaal zaken die dus eenvoudig te voorkomen zijn. Een welkom initiatief dus.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk