VASTELOAVEND – SJLINGER – MIX VAN HUBERT SCHUNKEN VOOR DE TIENDE KEER DE ETHER IN

De ‘Maestro van Landgraaf’ en diskjockey Hubert Schunken laat wederom van zich horen. Ditmaal slingert, inmiddels traditie getrouw, voor de 10de keer zijn Vasteloavendmix de ether in.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 februari 2019,

“Het is intussen een jaarlijks hoogtepunt in de vasteloavensprogrammering op L1. Je zou bijna kunnen spreken van ‘verplichte kost’ voor de echte carnavalsmuziekliefhebber: de Vasteloavend-Sjlinger-Mix die diskjockey Hubert Schuncken maakt voor het L1-radioprogramma Plat-eweg van Henk Hover.”, zo opent het persbericht dat vandaag in de bus viel. Maar er is meer, veel meer zelfs.

Dit betekent onder andere dat: er deze keer een polonaise van 36 minuten aan vasteloavenskrakers voorbij komt, er deze editie 30 schlagers in verwerkt zijn, er inmiddels in de afgelopen 10 jaar 260 liedjes de revue passeerden èn dat het een hele klus is om iedere keer opnieuw het geheel op een leuke wijze tot een succes te maken. Oud en nieuw materiaal, traditioneel en up tempo materiaal, bekende en minder bekende nummers. Brei dat maar eens tot een vlotte mix aan mekaar.

Hubert Schunken zegt onder andere hierover: “… Zo bevat de Vasteloaven-Sjlinger-mix dus voor elk wat wils. Zeker toen ik een aantal jaren geleden luisteraars opriep om vooraf hun voorkeur liedjes door te sturen. Sindsdien krijg ik uit alle Limburgse hoeken en gaten originele, vaak minder bekende aanvullingen. Natuurlijk kan ik in een mix niet alles gebruiken. Maar het enthousiasme van mensen om mee te helpen inspireert mij wel enorm. “

Lees verder onder de afbeelding.

En het is nog even maar zet dit ook maar op de agenda: “Het volgend jaar, het elfjarig jubileum van de vasteloavendsjlinger, ga ik in elk geval iets speciaals doen.”, oppert Hubert. “Ik weet nog niet precies wat. Het uitbrengen van alle mixen op cd is al jaren een grote wens, maar blijkt rechtentechnisch behoorlijk ingewikkeld. Wellicht lukt het me volgend jaar. Ik heb in elk geval al enthousiaste medewerking van enkele Limburgse muziekstudio’s. Dus het begin is er sowieso.”

De Vasteloavend-Sjlinger-Mix vindt ook dit jaar weer zijn première op L1-radio en is te beluisteren in het programma Plat-eweg van Henk Hover.

Meer overHuubert Schunken vindt u op: http://www.schunken.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk