GELUKKIG NIEUWJAAR MET Z’N ALLEN

Zijn we te laat? Nee, we zijn mooi op tijd. Nu is het dan voor de hele wereldbevolking Gelukkig Nieuwjaar. En de laatsten die erbij zijn gekomen weten precies hoe het moet!

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 februari 2019, 21.00

De laatsten zijn er dan nu ook bij. En dan hebben we het meteen over 20% van de wereldbevolking, de Chinezen. Zij vieren nu het begin van hun nieuwjaar: het voorjaarsfeest volgens de Chinese maandkalender. En dit jaar is het Jaar van het Varken.

Het Jaar van het Varken is een goed jaar want in tegenstelling tot datgene wat hier vaker wordt gedacht is het varken in China iets heel positiefs. Het brengt geluk, is een teken van voorspoed en vruchtbaarheid. Er is bijvoorbeeld ook het jaar van de hond, het konijn of de os, de tijger et cetera. En dat jaar keert om de 12 jaar terug. De mensen die in het lopende jaar geboren zijn, dit jaar dus het jaar van het varken, zijn trouwens herkenbaar aan iets roods in hun kleding. Ook dat is een traditie.

En misschien is het iets wat niet iedereen van de Chinezen denkt maar een feestje vieren kunnen ze echt wel. Anders dan hier maar wel prachtig. Bekijk de plaatjes maar.

Bron: China Daily

Fotografie: China Daily


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk