NEDERLANDSE SCHOLIEREN GAAN SPIJBELEN VOOR BETER MILIEU

In België gingen verleden week tienduizenden leerlingen de straat op om voor een beter klimaat te demonstreren. Per slot van rekening gaat het om hùn toekomst. De vonk lijkt nu overgeslagen te zijn naar Nederland.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 februari 2019, 20:20

Op 24 januari werd Brussel overspoeld door tienduizenden demonstranten. Nu wil dat wel vaker gebeuren in Brussel maar ditmaal was het de jeugd die het initiatief nam en wel met liefst 35.000 demonstranten. Hun toekomst staat op het spel en zij beseffen dit terdege. Daarenboven deden zij dat waartoe volwassenen blijkbaar niet in staat zijn: zij gaan wel massaal de straat op voor het milieu.

Buiten dat tonen de jongeren ook dat zij dit wereldwijd georganiseerd kunnen krijgen. In Australië, in Canada, Duitsland, Japan of Zwitserland.

Bovenstaande foto werd afgelopen jaar tijdens Prinsjesdag genomen toen ook al enkele tientallen scholieren protesteerden. Gisteren werd bekend dat scholieren uit Zutphen de draad nu opnieuw oppikken. Zij reizen aanstaande donderdag af naar Den Haag om daar aan de bel te trekken.

De vraag is nu nog hoe massaal het gaat worden. De scholieren uit Zutphen kunnen in ieder geval wel op steun van meerdere kanten rekenen. En alhoewel spijbelen niet mag staan verschillende van de schooldirecties er positief tegenover in dit geval. Zij vinden het terecht en begrijpelijk dat de jongeren zich zorgen maken en er dan ook iets aan willen doen. De scholieren die mee wensen te doen van enkele van de Zutphense scholen dienen zich wel met toestemming van de ouders schriftelijk te melden.

Bron: De Standaard, Lokaal Gelderland

Fotografie: Arty Farty Life

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk