ENERGIETRANSITIE BLIJKT AAN TE SLAAN IN LANDGRAAF

Duurzaamheid is een van de punten die binnen de Landgraafse politiek bij menige partij hoog in het vaandel staat. Echter ook bij de burger is het besef doorgedrongen dat er iets gebeuren moet. Maar er kan nog meer.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 februari 2019, 13:55

Het besef dat er daadwerkelijk iets gebeuren moet om het milieu te sparen begint nu ook steeds meer door te dringen bij de burger. Punt is dan wel dat het ook betaalbaar moet zijn voor die burger. Met dat besef in het achterhoofd blijkt Landgraaf aan de slag gegaan te zijn.

Wethouder Freed Janssen, GBBL, heeft onder andere twee zaken in zijn portefeuille; sport en de energietransitie. In 2013 kwam hij op het idee om 560 woningen van zonnepanelen te voorzien. Dat werd hem destijds van menigeen ontraden als zijnde niet haalbaar. Wethouder Freed Janssen laat via Sportzaken.pro weten: “Ik ben toen gaan rekenen en op zoek gegaan naar een constructie om het toch mogelijk te maken. Ik wilde namelijk dat bij iedereen panelen op de daken gelegd konden worden. Want duurzaamheid moet voor iedereen betaalbaar zijn.” Hij werkte samen met BNG bank een manier uit om het ook financierbaar te maken voor de burger. En dat blijkt aan te slaan. Inmiddels zijn er niet op de eerder genoemde 560 maar op 1000 woningen in Landgraaf zonnepanelen geplaatst. Blijven er echter nog twee doelgroepen over. De sportverenigingen en de MKB bedrijven.

Sportverenigingen en MKB

Het hele project hoeft niet tot de burger als individu beperkt te blijven. Ook sportverenigingen en MKB bedrijven kunnen investeren in een groenere toekomst. Er zijn 1645 bedrijven en tientallen verenigingen in Landgraaf. Het aantal verenigingen dat ook daadwerkelijk de mogelijkheid heeft om panelen te plaatsen zal echter lager liggen. Veel verenigingen delen een en hetzelfde gebouw en locatie. Maar des al niet te min gaat het nog over een fiks aantal.

Burgers, verenigingen en MKB bedrijven die meer informatie wensen betreffende dit thema kunnen terecht op: http://www.landgraaf.nl

Of telefonisch: 14 045

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk