ECHT STEENKOUD IN DE VS

Sinds een paar dagen heerst er een extreme koudegolf in de VS. De gevoelstemperatuur is min 50 in Wisconsin. Allesbehalve lekker dus. Maar ja, wat moet dat moet.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 februari 2019, 00:36

De man op de foto is Mitch Hansen, commandant bij de brandweer in Cameron, Wisconsin. En zo zag hij er dus uit nadat hij en zijn team een brand geblust hadden.

De temperatuur ligt enkele tientallen onder nul. Gevoelstemperatuur is -50. Langer dan 10 minuten je huid bloot stellen aan die koud en de bevriezingsverschijnselen komen eraan. En dan ga je alleen nog maar naar buiten als het absoluut moet.

En extreem koud of niet, zij moeten uitrukken als het nodig is. En het was nodig, een woning stond in lichterlaaie. Zij haalden de bewoners er stuk voor stuk uit. Dan volgt de poging te redden wat er te redden valt en het blussen om de buurhuizen voor overslaande vlammen te beschermen. Dat lukte, het huis zelf ging helemaal in rook op.

Het bluswater verandert in deze kou meteen in sneeuw. Die slaat dan neer op de kleding, de huid en het materieel van het brandweerteam.

‘Van buiten ben je helemaal bevroren, maar van binnen voel je je warm. Je kunt je nauwelijks bewegen. Alles is vast gevroren.”, liet Mitch Hansen weten.

Bron: CNN

Fotografie: Facebook

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk