DELANO LANKHORST, EEN VAN DE LANDGRAAFSE PROVINCIALE STATEN VERKIEZINGSKANDIDATEN

Landgraaf levert een fiks aantal kandidaten voor de aanstaande Provinciale Staten verkiezingen. Wie zijn zij, wat willen zij, wat drijft hen en wat betekent dat voor de kiezer? Een interview met kandidaat Delano Lankhorst.

Lambert Rinkens. Landgraaf 1 februari 2019, 18:29

De Provinciale Staten verkiezingen zijn wel degelijk van belang. Op provinciaal niveau maar ook landelijk gezien. De leden van de provinciale Staten kiezen uiteindelijk de leden van de Eerste Kamer. Allesbehalve onbelangrijk voor iedere Nederlander. Maar wie zijn zij en wat betekent dat voor de kiezer. We benaderen de kandidaten om hier meer over aan de weet te komen. Eerste kandidaat is Delano Lankhorst van Lokaal-Limburg.

Wie is Delano Lankhorst?

Delano Lankhorst: “Nou, ik kom uit Landgraaf, meer precies uit Nieuwenhagen, ben 20 jaar, raadslid namens GBBL. Ik heb een tijd lang business management gestudeerd. Daar ben ik overigens mee gestopt omdat ik van mening was en ben dat er meer wegen naar Rome leiden. Kijk, educatie is een weg om ergens te komen. Maar als de drive er is zijn er ook andere wegen. Politiek interesseert en boeit me en dat is ook een weg. En het is ook de manier waarop ik me wil inzetten voor de mensen en voor Limburg.”

Dat is opvallend jong, 20 jaar, als kandidaat voor de Provinciale staten?

Delano Lankhorst: “Dat klopt. Maar zoals gezegd politiek boeit me en politiek is ook beslissend in veel zaken. Dat betreft dus ook de jongeren. Dan moet daar ook jong bloed bij zitten. Voor mij is evenwicht hierin belangrijk. Je moet het samen doen en daar hoort de jongere generatie zeker bij. Ik zie het ook als voorbeeldfunctie in deze. We moeten met zijn allen Limburg klaarstomen voor de toekomst. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. We hebben met Lokaal-Limburg het motto: ‘Eenheid is verscheidenheid” en dat geldt trouwens niet alleen voor de leeftijden. We zijn dan wel ‘lokaal’ maar ook daar zit die eenheid in. Ons grote voordeel is dat we, omdat we lokaal verscheiden zijn, wel heel goed een vinger aan de pols hebben om te weten wat er bijvoorbeeld in Weert wel kan en hier net niet. We kunnen dus heel gericht beslissingen nemen.”

Wat is voor jou het belangrijkste waaraan je wilt werken in de Provinciale Staten?

Delano Lankhorst: “Er zijn heel veel zaken die aandacht verdienen. Voor mij persoonlijk is balans het belangrijkste. Ik ben er van overtuigd dat we moeten inzetten op de toekomst van Limburg. Nemen we de economie in Limburg. Dat is de motor. Die motor gaat nu goed maar we moeten doorpakken. Dat is ook weer balans voor jong en oud in de toekomst. We moeten de vaart erin houden. En dan moeten we beslissingen nemen die in balans zijn.”

Tot slot. Waarom moeten de mensen op jou stemmen?

Delano Lankhorst: ” Dat is een leuke. Nou vooruit: omdat ik net met die jonge frisse insteek er aan werk. Met die frisse kijk op de zaken de juiste keuzes maken en dan samen aan de toekomst werken. En wat van belang is: politiek is ook voor jongeren van belang. Sommigen mogen het misschien saai vinden. Maar politieke beslissingen zijn er ook voor die jongeren en daar kunnen zij dus ook in mee beslissen.’

Met dank aan Delano Lankhorst.

Meer informatie over Lokaal Limburg: http://www.lokaal-limburg.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk