NIGEL FARAGE IS TEGEN EUROPA MAAR WORDT WEL RIJK VAN PRECIES DAT EUROPA

Het toonbeeld van hoe hypocriet een politicus zijn kan: Nigel Farage. Veel duidelijker dan hij het aantoont gaat gewoonweg niet meer. Frappant genoeg is echter dat het überhaupt mogelijk is.

Lambert Rinkens, Landgraaf 31 januari 2019, 22;51

Nigel Farage, Brits Europarlementariër én Euroscepticus. Dat is dan netjes uitgedrukt. Aan Europa is er volgens hem maar vrij weinig te ontdekken wat hij positie vindt. Daar zal zijn salaris dan waarschijnlijk de uitzondering op vormen.

De man is dermate hypocriet dat zijn eigen spiegel het niet geloven kan. Sinds 1999 is hij Europarlementariër en strijkt daar dan ook het salaris van op met de nodige toebehoren. En dat tikt aan.

  • €6611,- netto per maand
  • €4416,- aan maandelijkse vergoedingen
  • €313,- per plenaire vergadering die hij bijwoont
  • De opleidingskosten. Hij mag € 5000,- voor taalcursussen en €1500,- aan informatica cursussen uitgeven per jaar

Wat hij en alle Europarlementariërs met hun vergoedingen doen is overigens hun geheim. Tijdens een conferentie bepaalde Europa dat dit niet openbaar gemaakt hoeft te worden. Er zijn overigens wel Europarlementariërs die hun gelden tot op de laatste cent verantwoorden. SP- leden storten trouwens het geld dat zij niet besteden weer netjes terug in de Europese kas.

Farage is dus 20 jaar lang Europarlementariër dat leverde hem in die tijd een dikke €2 miljoen op miljoen op. Als de Britten er op 29 maart uitstappen krijgt hij ook nog de ‘oprot’ premie als extraatje. In zijn geval dus nog eens € 172.000 omdat hij zo zijn best gedaan heeft tegen Europa.

Klap op de vuurpijl is trouwens dat de man die een van de architecten van de Brexit was (en dus luidkeels riep dat dit het beste was wat Groot Brittannië ooit kon gebeuren) wel inmiddels toch maar voor zijn twee kinderen ook een Duits paspoort heeft aangevraagd.

En dat is dan de wrange grap van het verhaal. Sinds 20 jaar is hij tegen Europa, sinds 20 jaar ontvangt hij van datzelfde Europa een riant salaris en dan ook nog een gouden handdruk omdat hij weggaat. Bij iedere kans die hij krijgt maakt hij al 20 jaar lang andere politici voor rotte vis uit.

Maar het onvoorstelbare is dat iemand die 20 jaar lang van binnenuit een organisatie wil afbreken daar ook nog op zo’n manier voor beloond wordt. In Europa kan dat dus blijkbaar wel….

Bron: Politico, Wikipedia

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk