WAUWbach MAAKT WAT LOS BIJ DE MENSEN

WAUWbach is nog enkele maanden te gaan maar maakt steeds meer los bij de mensen. Wat is dat toch?

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 januari 2019, 19:45

Een oude foto en daar zijn er wel meer van. De bovenstaande is van de voormalige bioscoop in de straat die nu Mesweg heet. Maar dit is allesbehalve de enige foto uit de oude doos.

Het aantal berichten en geplaatste foto’s op de Facebook pagina van WAUWbach steeg in de afgelopen week meer dan fiks. Het aantal reacties op de foto’s en geplaatste berichten steeg ook behoorlijk. De inwoners van toen en van nu reageren massaal. En ze beleven er hun plezier aan. Vaak gedetailleerde informatie. De eigenaar van de bioscoop, de familie die er jaren gelden woonde, van wie welk huis was en wie de buren waren. De loijst van herinneringen blijft groeien.

Maar lang niet iedereen die reageert woont nu nog in Landgraaf. Ook zij blijken emotioneel nog steeds betrokken. Neem bijvoorbeeld Erich Mestriner die uit de VS zijn betrokkenheid toont en nota bene ook nog met ideeën komt voor de WAUWbach. Hij wil een cocktail introduceren: de WAUWeleer !

Of neem Harry van Haaren. Hij komt wel uit Waubach maar woont inmiddels in het Sittardse. Hij laat weten: “Dat zijn mooie herinneringen. Die oude foto’s, die oude gebouwen. Mij interesseert dat. Dat zijn plezierige momenten.”

De WAUWbach maakt dus nogal wat los bij de mensen. Een bak aan informatie komt er momenteel los bij de geplaatste berichten. Er zijn dus heel wat mensen die van alles gemeenschappelijk hebben en dat ook met mekaar willen delen. Dat beloofd voor de 7de juni.

Meer informatie over WAUWbach vindt u op:

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk