SIX NATIONS CUP KOMT ERAAN

Het zou heel goed kunnen dat komend weekeinde de voetbalwedstrijden afgelast worden, en wat dan te doen? Geen nood: de Six Nations Cup begint aanstaande vrijdag.

Lambert Rinkens, Landgraaf 29 januari 2019, 20:02

Het weer was de afgelopen weken niet echt bijster mooi te noemen. En al helemaal niet voor de voetballiefhebber. En het lijkt er echt niet beter op te worden de komende dagen. Maar er zijn meer sporten op het gras die met een bal te maken hebben. Rugby dus in dit geval.

Nu lijkt rugby niet echt een sport te zijn waar men in Landgraaf en omstreken groot fan van is. De dichtstbijzijnde club bevindt zich te Maastricht en dat zegt eigenlijk genoeg. En toch zijn er volgers zat op die er wel voor aan de buis gekluisterd zitten. En de Six Nations Cup is een van de jaarlijkse hoogtepunten voor hun. Wellicht een kijkje waard dus.

Aanstaande vrijdag begint de Six Nations Cup. Zes Europese rugby grootmachten starten dan het top toernooi om uit te maken wie er momenteel het beste voorstaat.

De deelnemende landen zijn:

  • Ierland
  • Schotland
  • frankrijk
  • Italië
  • Wales
  • Engeland

De openingswedstrijd zal vrijdag plaatsvinden in het bekende Stade de France te Parijs. Om 21.00 uur treffen daar Frankrijk en Wales op elkaar. En dat wordt allesbehalve een makkie voor de Fransen. In de onderlinge strijd tussen beiden is de stand 46 – 40 in het voordeel van Wales.

Deze wedstrijd wordt op zaterdag gevolgd door Schotland tegen Italië met daaropvolgend op zondag de kraker Ierland tegen Engeland.

Bron: Guinness Six Nations

Fotografie: Guinness Six Nations

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk