DE BIJNA ‘DRIELANDENTREIN’ RIJDT VANAF ZONDAG

Vanaf zondag 27 januari 2019 is ie er dan de RE18. De ‘geheel nieuwe en grensoverschrijdende treinverbinding van Maastricht naar Aken. Enkele weken later kunnen mensen gratis de rit meemaken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 25 januari 2019, 22:45

Mensen die de nieuwe treinverbinding gratis willen mee maken moeten wel over het E-ticket beschikken. Dit is verkrijgbaar door het te downloaden op de site van Arriva: http://www.arriva.nl

Reizigers kunnen te Heerlen ieder uur om ..: 43 uur instappen, te Landgraaf om ..:49 uur en te Eygelshoven Markt om ..:53 uur aan boord van de trein stappen. Let op: het ticket is slechts voor één persoon geldig en uitsluitend op zaterdag 16 februari.

‘Bijna Drielandentrein’

Eigenlijk had het een Drielandentrein moeten worden maar dat zit er voorlopig nog niet in. Het geplande traject zou van Luik via Maastricht, Heerlen naar Aken moeten voeren. De trein voldoet echter niet aan de veiligheidseisen die de Belgen eraan stellen.

Dit is niet 1,2,3 aan te passen of op te lossen. Het zal dus nog waarschijnlijk wel even duren vooraleer dit echt het geval is.

Desalniettemin: veel plezier met het gratis ritje!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk