LEKKERE NIEUWE ENERGIE ‘OP HET MOOISTE PLEIN VAN LANDGRAAF’.

Het weer nodigt niet echt uit om de deur uit te gaan. Het vriest, er ligt sneeuw, en de wind maakt het ook niet prettiger en toch vinden de mensen hun weg naar ‘Brasserie ‘T Hert va Woabich’. Het kan dus wel. Een interview.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 januari 2019, 20:33

Het kloppend hart van Waubach. Dat moet het gaan worden en daar wordt dus aan gewerkt in meerdere opzichten. Het plein is momenteel onder constructie, maar dat is niet het enige en ook niet het belangrijkste. Het belangrijkste zijn de mensen die het hart ook laten kloppen. En die zijn er dus wel degelijk , Monique en Ivo Vleeschhouwers van ‘Brasserie ‘T Hert va Woabich’ zorgen voor de eerste nieuwe energie die op de Oude markt te vinden is. Lange tijd leek het steeds minder te worden op het plein. Daar is nu sinds een maand verandering in gekomen. Monique en Ivo hakten de knoop door en openden verleden jaar op 22 december Brasserie ‘T Hert va Woabich. Een stap waar menigeen voor terug zou schrikken in deze tijd. Zij echter niet. Vraag is dan: waarom zij net wel?

Ivo is volop in de weer in de keuken maar Monique maakt tussen de bedrijven door enkele minuten vrij om enige vragen te beantwoorden.

Hallo Monique. Laten we maar met de deur in huis vallen. Waarom net hier, terwijl het hier in de afgelopen tijd niet echt rooskleurig uit zag?

Monique verwoordt het zo: “We komen alle twee uit het Waubachse. En we hadden beide dezelfde gedachte ‘als, dan hier’. De Oude Markt was voor ons de enige plek. En het is het mooiste plein van Landgraaf. Dit is gewoonweg een geweldige locatie voor een horecazaak. Daarenboven is het een rustige plek qua verkeer. Nu wordt er nog gewerkt op het plein, maar dat stoort niet en uiteindelijk wordt dit plein er in de toekomst nog mooier op. Zodra het weer het toelaat gaat er ook nog het terras naar buiten. Dan krijgt het plein nog meer sfeer. En een van de meest belangrijke redenen was en is dat we iets aan de gemeenschap toe willen voegen. En dat geeft een heel prettig gevoel. Dat is voor ons belangrijk.”

Lees verder onder de afbeelding

Jullie hebben nu net een maand open en ondanks dat het weer niet echt denderend is, komt er toch aardig wat volk, en dat op dit tijdstip , op een doordeweekse dag?

Monique: “Dat heeft verschillende redenen. We zijn van hier. We hebben hier een hele grote vriendenkring, voordat we überhaupt openden, ging het als een lopend vuurtje in de rondte. Dan is er de keuken, Ivo heeft heel veel ervaring. Hij werkte ook jarenlang in Zwitserland als chefkok. En we doen een paar zaken anders dan anderen.

Neem bijvoorbeeld de vriendenkring: we zijn op 1 oktober begonnen met de verbouwing en daar hebben we zo veel hulp bij gekregen van vrienden. Dat was echt bijzonder. De 22ste december konden we al open. Dat was een stuk eerder dan oorspronkelijk gedacht. Of de gerechten, die hebben we een nieuwe naam gegeven. We hebben ‘Ivo’s Wild Goulash’ de ‘Chocomo’ of ‘De Plank van Frank’. Veel van de gerechten hebben we toen genoemd naar vrienden die ons hier zo super geholpen hebben.”

Je zei net: “… een bijdrage leveren aan de gemeenschap…” In welke zin willen jullie dat dan doen?

Monique: “Hier in de brasserie werken nu 17 mensen, enkele full time en dan de parttimers. Daar komen binnenkort nog drie mensen bij. Daar buitenom zijn we van hier en wonen we hier. Dit is onze gemeenschap. We zitten dan ook volop in het verenigingsleven. Ivo zou wel meer willen maar dat redt hij simpelweg niet qua uren. Als chefkok is de avond zo voorbij. Voor mij is er bijvoorbeeld Fanfare St. Elisabeth of de sjpasskapel Herriemonie. Dat vindt ik top. En dan werk je als vrijwilliger ook gewoon mee bij de Pinksterfeesten in de Groenstraat. Daarnaast is er ook de sponsoring. Alles sponsoren gaat niet. We doen het wel maar dan liefst als we het inderdaad als bijdrage aan die gemeenschap zien. De laatste was bijvoorbeeld deze week de bijdrage aan WAUWbach. Dat is zo’n typisch voorbeeld van een initiatief dat voor de hele gemeenschap is.”

En jullie gaan zelf ook naar WAUWbach toe?

Monique: “Jazeker! Ik kijk nu al uit naar Los Barstardos. Die waren verleden jaar super!”

Met dank aan Monique en Ivo voor hun medewerking. En wie precies wil weten wat een ‘Chocomo’, Tonny’s Duo Vis of ‘De Plank van Frank is? Die mag gerust naar ‘Brasserie ‘T Hert va Waobich’. De moeite echt waard op ’t mooiste plein van Landgraaf.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.facebook.com/hertvawoabich/
Telefoon: 045 785 7090

Informatie over WAUWbach vindt u op: http://www.facebook.com/groups/15057895662316/

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk