EEN BIJZONDER JAAR VOOR DE HEEMKUNDE IN LANDGRAAF

Voor Heemkundevereniging Landgraaf is het inderdaad een speciaal jaar. Geldt dat echter alleen voor hun? Nee, het is bijzonder voor ons allemaal. En daarom maakt Heemkundevereniging Landgraaf er dit jaar dan ook werk van. En hoe.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 januari 2019, 18:11

Het is 75 jaar geleden dat Europa bevrijd werd. Logischerwijze wij dus ook. Daar hebben honderdduizenden jonge mannen en vrouwen hun leven voor gelaten. En dàt dient onder de aandacht te blijven. Het is echter inderdaad 75 jaar geleden en dan wil nog al wat vergeten worden over het wie, het hoe , waar en wanneer.

Heemkundevereniging Landgraaf besteed daar dit jaar dus extra aandacht door middel van meerdere lezingen. En die absoluut niet alleen voor ouderen interessant. Wellicht dat het juist voor jongeren meer van belang is. Deze zijn dan dus ook van harte welkom.

Morgen, 24 januari, zal dhr Cecil Buis om 19.30 uur een lezing geven getiteld: “Wereld Oorlog 2- de gebeurtenissen, de achtergronden en de USA”. Het is een lezing die niet alleen de oorlog zelf behandeld maar ook de aanloop er naar toe. ‘Hoe raakten de Amerikanen bij de oorlog betrokken? Verder is er de vraag ‘Wat deden de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog? De lezing zal uitgebreid ingaan op deze maar ook andere vragen.

Tot slot wil de vereniging ook dit nog even kwijt: gooi alstublieft geen oude foto’s, documenten of dergelijke zaken weg. Ze zijn vaak genoeg van grote waarde voor onze geschiedenis. Voor u dit soort spullen weggooit, neem dan even contact met hen op! U doet er de vereniging, en niet alleen hen, een groot plezier mee.

De vereniging is gehuisvest An de Voeëgelsjtang 12 landgraaf

Telefoon: 045 532 2820

Meer informatie over de lezing én over de Heemkundevereniging Landgraaf vindt u op: http://www.gluseum/NL/Landgraaf/329164010437797/Heemkundeverenigin-Landgraaf

Bron: Heemkundevereniging Landgraaf

Fotografie: Courtesy Heemkundevereniging Landgraaf. De foto’s werden destijds overigens genomen door dhr Hein Huth.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk