DE GALA-AVOND & D’R ‘DOEBELE GREESBERGER’

C.V Ieëre Road De Sjweëgelsöpers organiseerde gisteravond de Gala-avond in harmoniezaal SUNplein. En dat biedt altijd spektakel. Maar gisteren topten zij het wel meteen met een Doebele Greesberger. Een reportage.

Lambert Rinkens, Landgraaf 20 januari 2019, 18:48

De Dolle Dagen komen steeds dichterbij en dus stapelen de evenementen daar naar toe zich ook steeds meer op. Om dan het nodige publiek te trekken moet je wel wat te bieden hebben en dat had C.V. Ieëre Road de Sjweëgelsöppers dan ook. Het programma stond als een huis. Laten we maar eens een kijkje nemen op de avond zelf.

Klokslag 20.11 uur gaat het programma van start. Het publiek is er dan al geruime tijd. En die verheugen zich terecht op dat wat er aangekondigd is. Eerst doet de carnavalsvereniging dat wat ze horen te doen. Mensen zetten zich maanden en veelal jaren voor hun vereniging in en die mensen mag je dan gerust op de top-avond in het zonnetje zetten. En aldus gebeurt dit dan ook.

Traditiegetrouw wordt het dan wat losser. Meer dan losjes zelfs. Iedere keer opnieuw verbazingwekkend hoe lenig en vlot dansmarietjes het publiek op schijnbaar moeiteloze manier de avond in trekken. In dit geval bijt dansmariesje Celine de spits af.

Dan duiken we de ‘Buut’ in met ’t Ine Vervoort. Die schijnt aardig onder de pannen te zitten. En bang is ’t Ine niet, dat moet gezegd. Humor gecombineerd met tot op ’t pikante moppen af, gepaard met een bijzondere mimiek nemen het publiek mee door de wondere reis genaamd het huwelijk. Dan volgt een verrassingsact van niemand minder dan de Sjtadsprinses Linda I met een hoogst eigen nummer ‘Sjtaatser en Sjtolzer’. En ook dat gaat erin als zoete koek. De avond dendert maar door.

Er komt een van de buitenlandse act aan bod: de Kölsche Greesberger Tanzgruppe. Maar liefst 40 ‘man’ sterk. Alhoewel, eigenlijk 28 jonge dames en 12 jonge mannen sterk om precies te zijn. En die vliegen erin én op los. Dat is echt spektakel bieden. Dat zie je dus echt niet elke dag, ook hier niet. Gevolgd door De Geliende uit het Hulsbergse. En die nemen de zaal ook mee op de voor hun typische manier. De polonaises kunnen dan ook niet uitblijven. Afsluiter: de Shakin DJs. En dan blijkt ook de voltallige Ieëre Road De Sjweëgelsöppers niet meer op de hun aangewezen plek te kunnen blijven. Nu swingt de hele toko.

Maar, waar blijft de tweede buitenlandse act? De Keulse Zunft Muus blijken te missen. En daar sta je dan als vereniging zijnde. Maandenlang gewerkt om alles rond te krijgen en dan blijkt een act op het allerlaatste moment manco te gaan. En laten we eerlijk zijn, daar hoop je dus echt niet op. Niemand. De organisatie niet, het publiek niet en de missende vereniging zelf al helemaal niet. Maar het kan altijd gebeuren. Als de bus de geest geeft tijdens de reis zit je met de gebakken peren. Alhoewel, zonder gebakken peren meer in de richting komt.

Lees verder onder de afbeelding

De Kölsche Greesberger Tanzgruppe blijkt echter meer dan sportief mee te werken. Meer dan sportief is dan heel treffend te noemen. Voor de duidelijkheid: de groep had al drie optredens die dag en er stond na deze Gala-avond nog een optreden op hun agenda. In de bekende Keulse Sartoryzaal. En dat is echt niet de meest onbekende zaal in het Keulse Vasteleer. Toch blijven zij en geven in heel korte tijd een tweede spectaculair optreden. En meer dan sportief is het ook in fysieke zin. Dat wat hier dans genoemd wordt heeft een meer dan behoorlijke sportieve inslag en dat vijf of zes maal per dag? Dan moet je wel heel wat voor carnaval voelen en overhebben.

Conclusie: we mogen dus met recht spreken van een meer dan geslaagde Gala-avond die de boeken in gaat als ‘D’r Doebele Greesberger’. Chapeau!

Info: http://www.facebook.com/cvieereroaddesjweegelsoppers/

http://www.greesberger.de

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk