WINTER KOMT ERAAN

Sinds twee nachten zijn de autoruiten dichtgevroren en menig slot ook. In Friesland, waar anders, gingen de eerste waaghalzen meteen het ijs testen. Het is en voelt koud, de winter komt eraan.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 januari 2019, 18:41

Landgraaf in de vroege ochtend. Je ziet het zodra je je raam uit kijkt; de ruiten van je auto zien wit. Dat wordt dus krabben. Warme jas aan en naar buiten. Eerst de krabber uit je wagen pakken. Mooi niet dus. Het slot is dicht gevroren. En dan weet je het zeker: de winter is ook in Landgraaf aangekomen. Leuk of niet.

In Friesland vond menigeen het minder erg. Sterker nog, ze kijken er zelfs naar uit. Noren uit de kast en dan, daar waar mogelijk het natuurijs uitproberen. En dat ging dus met vallen en opstaan.

Voor menige burger in Landgraaf is dat dus nog niet mogelijk. Wel naar een van de vele carnavalssitzungen gaan. En dat doen er dus ook velen. Wees dan wel op koude temperaturen voorbereid en vooral gevoelsmatig heel koude temperaturen.

Voor vannacht meldt men temperaturen rond de -6. Warme kleding dus meer dan aanbevolen, net als rekening houden met gladheid.

Des al niet te min: veel plezier!

Bron: weeronline.nl

Fotografie: ANP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk