MAN SPRINT ‘VOOR DE GRAP’ VAN CRUISESCHIP, REDERIJ MINDER GECHARMEERD

In de haven van Nassau lag het cruiseschip voor anker. Maar blijkbaar had al het vertier op en naast de boot net niet genoeg te bieden voor Nick Nayev. Hij kwam op een ander, levensgevaarlijk, idee. hij sprong overboord, als geintje.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 Januari 2019, 17:59

De haven van Nassau, helder blauw water, meer dan genoeg zon, palmbomen. Keuze uit meer meerdere dagexcursies en volop animatie aan boord van het cruiseschip. De opsomming had waarschijnlijk ook nog ó zo lang kunnen zijn, voor Nick Nayev was het toch niet ‘kick’ genoeg geweest. Hij en zijn vrienden kwamen op een ander idee. Nick zou voor de gein even overboord springen terwijl zijn vrienden het filmden.

Zo gezegd èn ook zo gedaan. Lang twijfelen op de reling deed Nick niet. Hij sprong in het verleden al vaker van grote hoogte in het water. Maar deze keer vergiste hij zich in de gevolgen daarvan.

Meer dan dertig meter de diepte in om daar snoeihard op het wateroppervlakte te kletsen. Met alle gevolgen van dien. Dagenlang pijn in zijn nek en stuitje. Drie dagenlang zo goed als niet in staat om te lopen. En een ander staartje dan hij gedacht had, had het verhaal ook.

De Royal Carribean rederij verbande hem en zijn vrienden voor levenslang van hun schepen. Daar zijn ze dus allesbehalve blij met hem. Momenteel bekijkt de rederij ook of er ook nog gerechtelijke stappen tegen hem ondernomen kunnen worden.

Logischerwijze is de rederij er niet blij mee. De cruiseschepen van tegenwoordig zijn zo groot en hoog dat een sprong in het water vanaf het laagst gelegen dek als meer dan gevaarlijk is. Daar lig je als rederij niet op te wachten en al helemaal niet als dat andere mensen op ideeën brengt.

Lees verder onder de afbeelding

Nick Nayev’s vrienden en hijzelf posten de video ook op Instagram. En daar liet hij zelf hem wel eerst meer dan 24 uur op staan vooraleer hij hem verwijderde en toen pas met de opmerking kwam dat mensen het vooral niet moesten nadoen.

Bron: The Washington Post

Fotografie AP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk