TWEEDE BAND VAN WAUWbach IS BEKEND

Hoe kom je met z’n drieën naar een kwartet? Wat heeft Jimi Hendrix met Deep Purple gemeen? En hoe komt dat op de WAUWbach bühne terecht om de tent op zijn kop te zetten. Even voorstellen: The Xperience.

Lambert Rinkens, Landgraaf 12 januari 2019: 23:05

Frontman Will Pütz, Robbie Leinesseris de bassist, Olli is de drummer én een Big Band Leader en Dieter Mainzspeelt op de Hammaond, Moog Synthesizer en Fender Rhodes, dat zijn ze dan: The Xperience uit het naburige Aken.

Een band die barst van de energie. Gitaarmuziek voor de echte liefhebbers. En dat mogen we echt hardop zeggen. Een kijk op hun repertoire leert het volgende: Jimi Hendrix, Santana, Gary Moore of Stevie Ray Vaughn. En dat betekend wel degelijk dat je gitaarreuzen op een rijtje zet. Om dat goed op de planken te zetten moet je dus van heel goeie huize komen.

Tot voor kort vormden zij nog een trio. Om precies te zijn tot op het moment dat zij Dieter Mainz tegen het lijf liepen en dat bleek een virtuoos te zijn op de Hammond. Het elektronisch orgel met die absoluut onvergelijkbare sound. Er volgden een paar jam-sessies en ‘kat in het bakkie’. Het trio was een kwartet geworden.

En dat werkt prima. The Xperience staat heus niet alleen in Duitsland op het podium. Een kleine week voor WAUWbach staan ze bijvoorbeeld in Haarlem op de agenda. Het viertal werkt een aardig aantal gigs per jaar af. Ervaring zat op dus.

WAUWbach organisator Frank Hermans leerde de band via een van zijn vaste klanten kennen van Taverne & Bistro EurOlympia. En hij heeft de smaak te pakken lijkt het. En dat geldt dan én voor het muzikale én voor het culinaire gedeelte. En wie niet tot een live gig, met de Griekse keuken er bovenop, wil wachten in juni? Voor die is er meer info te vinden op: http://www.facebook.com/Eurolympia/?ref=profile_intro_card

Meer info over de band The Xperience vindt u op:

http://www.the-xperience.de


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk