NAZI NETWERK BIJ DUITSE POLITIE IN HESSEN GROTER DAN TOT DUSVER GEDACHT

Verleden maand werden er vijf agenten in de Duitse deelstaat Hessen opgepakt. Zij bleken rechts-extreem te zijn. Nu blijken deze vijf niet de enigen te zijn. Het netwerk blijkt groter.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 januari 2019, 01:33

Tegen vijf Duitse agenten loopt al een zaak. Zij bedreigden een Duits-Turkse advocate die tijdens het geruchtmakende NSU -proces de families van de slachtoffers bijstond. Zij ontving haatmails en dreigmeldingen. Een van de mails naar haar toe vermelde volgende tekst: “… maak dat je wegkomt, zo lang je het nog levend kan, jij zwijn.” Ook haar twee jaar oude dochtertje werd bedreigd, men zou haar ‘afslachten’.

De vijf noemden zichzelf NSU 2.0. Zij werden gepakt omdat zij informatie vermelden in de mails die alleen of in de computer van het bevolkingsregister of in de politiecomputer kon staan.

Maar naar nu blijkt, zijn zij niet de enigen binnen het korps. In oost-Hessen is nu alweer een agent opgepakt. Hij speelde informatie door aan de rechts-extreme groep Aryans genaamd. En die staan weer in verbinding met ‘de Blauwe divisie’, een nazi groepering die ook tot geweld bereid is.

Men kwam hier achter tijdens een zaak tegen twee neo-naziś, Carsten M. en zijn vriendin Martina H. Op de telefoon van Martina H. kwam men berichten tegen die naar een agent toe leiden. Martina H vroeg de agent om interne politiegegevens uit de computer te halen en aan haar te geven. En op deze verzoeken ging de agent in. Hij leverde de gevraagde informatie meerdere malen.

Het Duitse openbaar ministerie onderzoekt de zaken.

Bron: Süddeutsche Zeutung

Fotografie: dpa


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk