DRUK VAN SNEEUW EN LAWINEGEVAAR NEMEN VERDER TOE IN DE ALPEN

Het blijft maar sneeuwen in de Alpen en dat heeft gevolgen. De druk blijft maar verder toenemen. En dat op meerdere fronten. Inmiddels is er ook al de hulp van het leger ingeroepen, aldus een bericht van onze lezers aldaar.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 januari 2019, 18:51

Hannie en Jos zitten dus nog steeds in het Oostenrijkse Muhlbach en stuurden de foto met de mededeling dat het leger er nu ook aan te pas moet komen. De druk blijft maar toenemen.

Er bestaat steeds meer angst dat daken het gaan begeven. Het gewicht dat zij aan sneeuw moeten dragen blijft maar groeien. In Muhlbach zagen Annie en Jos de soldaten dan ook de daken sneeuwvrij maken. En dat gebeurd niet alleen in Muhlbach. In de Duitse en Oostenrijkse Alpen blijft de sneeuw maar komen.

Lawinegevaar

Navenant neemt ook het lawinegevaar toe. In de Steiermark is inmiddels de hoogste graad van lawinegevaar uitgegeven. In Oostenrijk zijn er 280 huizen direct door lawinegevaar bedreigd. Het lawinegevaar geldt trouwens ook voor hele grote gedeeltes van de Duits-Oostenrijkse Alpen. Men verwacht daar ook dat het aantal afgesloten wegen verder zal toenemen.

De gevolgen van het enorme pak sneeuw gaan diep. inmiddels zijn er ook al enkele dorpen afgesloten van de buitenwereld. Ze zijn simpelweg onbereikbaar geworden. Afgelopen week waren er 2000 mensen of afgesneden of heel moeilijk bereikbaar.

Er wordt aan bewoners van de betroffen gebieden ook dringend geadviseerd om niet het bos in te gaan. Lang niet alle bomen kunnen stand houden onder de enorme druk van de sneeuw die zij moeten dragen. Dit heeft al enkele dodelijke slachtoffers gevergd.

En voor de familie van Annie en Jos; die hoeven zich dus geen zorgen te maken. Daar is inmiddels het leger aangekomen. Die zitten dus veilig.

Bron: Annie & Jos, NewsDeutschland

Fotografie: Annie & Jos, BR


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk