SNEEUW IN DE ALPEN BLIJFT MAAR KOMEN

Het sneeuwt in de Alpen. Nu is dat niks nieuws natuurlijk, maar de hoeveelheid sneeuw die er de afgelopen dagen gevallen is én de sneeuw die er de komende dagen nog bij gaat komen is het echter wel.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 januari 2019, 15:57

In het afgelopen weekeinde ging het dus op verschillende plaatsen mis in de Duits-Oostenrijkse Alpen. Lawines eisten meerdere dodelijke slachtoffers. Er was een enorme bak sneeuw gevallen in korte tijd. En die bak sneeuw die blijft maar groeien en nog steeds op een hoog tempo.

Dat is natuurlijk mooi voor de wintersporters, als ze tenminste op de piste blijven dan. En het is fantastisch om leuke winterse plaatjes te schieten. Minder plezant is het als er twee meter sneeuw valt en je zo ongeveer de deur niet meer uitkomt. Een van de lezers stuurde dit plaatje uit het Oostenrijkse Muhlbach, waarvoor dank. Vergezeld van het bericht dat er binnen nu en enkele dagen nog een meter bijkomt. “We hebben alle tijd om te lezen, tv te kijken, spelletjes te doen en te kaarten.”, is dan het vervolg. ook dat hoort bij een winterse vakantie natuurlijk. Lekker knus binnenshuis terwijl buiten een witte deken over het landschap valt.

Enkele tips

Voor reizigers die zich naar de Alpen begeven is het echter wel degelijk uitkijken geblazen. Alleen al voor vandaag meldt de Deutsche Wetter Dienst 90 centimeter sneeuw. Een of meerdere dekens mee de auto innemen is dus echt wel aan te bevelen. Wat energierepen als reserve kunnen ook geen kwaad. Het zou echt niet de eerste keer zijn dat mensen op de weg ingesneeuwd raken en urenlang stil staan. En dan wordt een wagen heel snel een vrieskist. De batterij van je mobieltje op tijd opladen is ook wel handig, voor jezelf, de thuisblijvers en voor de mensen die op je wachten. En voor onderweg: winterbanden zijn sowieso een must en vergeet de sneeuwkettingen niet.

En natuurlijk veel plezier tijdens de reis of vakantie gewenst.

Fotografie: Hannie en Jos


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk