AGENT IN DE VS SCHIET OP ‘AGRESSIEVE’ HOND, EEN CHIHUAHUA…..

Vuurwapens eisen in de Verenigde staten tienduizenden dodelijke slachtoffers per jaar. Zelfs de politie gaat er regelmatig over de schreef. En een agent in Faulkner County levert daar een meer dan idioot bewijs van.

Lambert Rinkens, Landgraaf 8 januari 2019, 17:45

Dat Amerikanen wat vuurwapens en het gebruik daarvan volstrekt gestoord zijn is volop bekend. Duizenden dodelijke slachtoffers jaarlijks en een veelvoud daarvan aan gewonden zijn het gevolg. In een op de twee wagens in de staat Florida ligt een vuurwapen. Een woordenwisseling na een aanrijding kan al meteen de meest idiote gevolgen hebben. Maar zelfs de politie is er alles behalve stabiel in de omgang met vuurwapens. Er zijn zo veel vuurwapens in omloop dat agenten zodra ze uit de wagen stappen meteen hun hand op de kolf van hun wapen leggen. Met alle gevolgen van dien. De angst is zo groot dat bij het minste geringste menige agent wel een losgeslagen triggerhappy malloot lijkt te worden. Ze moeten gewoonweg absoluut stabiel zijn. En dat zijn ze lang niet allemaal. En hoe onstabiel dat sommige agenten er zijn, werd helaas in het afgelopen weekeinde bewezen.

Faulkner County

Een woonhuis met een kleine tuin ervoor, ergens in een of andere straat. De bezitter van het huis, Doug Canady, heeft twee chihuahua’s. En ja, die keffen er op los. Misschien irritant, maar een chihuahua levensgevaarlijk? Dan staat er plotseling een vrouw aan de overkant van de straat en zwaait met een vuurwapen en dreigt te schieten. De man weet de vrouw zover te krijgen dat zij haar vuurwapen weg doet. Maar zij zegt wel de politie te bellen, en dat doet zij dan ook.

Een politiewagen rijdt de straat in. De wagen stopt bij het huis en de agent stapt uit. Doug Canady filmt het met zijn mobieltje. De chihuahua’s keffen er op los. De agent en de man hebben een discussie. De agent trekt zijn wapen. En zegt tegen Canady: “Okay, ik kom nu naar je toe en als de honden agressief worden schiet ik.” En enige secondes later schiet de agent inderdaad op een van de chihuahua’s. Canady gelooft zijn ogen niet: “Neem je me nu in de fucking maling?, Ik heb net gefilmd hoe je op de hond geschoten hebt, hier vlak voor me, en mij heb je ook in gevaar gebracht.” “Nee, dat heb ik niet. Ik heb de hond geraakt, waar ik ook op gemikt heb”, aldus de agent.

En dan neemt het verhaal zijn loop. De chihuahua werd in zijn kaak geschoten. Naar de dierenarts gebracht, en geopereerd. Hij krijgt nu zijn voeding door een slang ingebracht. Of de hond het gaat redden is nog niet zeker. En het filmpje, dat ging online. En zoiets gaat natuurlijk als een tierelier in de rondte. En dan wordt er ook meer bekend over de betreffende agent.

De agent is Keenan Wallace, en geloof het of niet, hij zit ook bij de hondenbrigade, K9. Hij had zelfs een hond bij zich in de patrouillewagen. Inmiddels is hij op non-actief gesteld en wordt er gekeken of hij ontslagen kan worden. Het schieten op de chihuahua op zich is overigens wel legaal. Het was namelijk officieel het schieten op een agressieve hond. En dan mag een agent gebruik maken van zijn vuurwapen. Waar hij waarschijnlijk wel voor ontslagen kan worden is het niet voldoen aan de standaardeisen die er binnen het korps geëist worden.

Bron: The Washington Post

Afbeeldingen: Doug Canady, Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk