PRINSENPROCLAMATIE SJWEËGELSÖPPERS IS GESLAAGDE WISSELING VAN DE WACHT IN NEUJENHAGE

CV Ieëre Road de Sjweëgelsöppers had gisteravond haar prinsenproclamatie En die mocht er wezen. De zaal van café d’r Belvauer was berstensvol. Propvol, en dat met reden. Een kijk op de avond.

Lambert Rinkens, Landgraaf 6 januari 2019, 19:39

Drie stuks op de foto? Niet echt, en toch weer wel. En dat vraagt om een verklaring. Een prinsenproclamatie zegt het al: de een komt en de ander gaat. Bij CV Ieëre Road de Sjweëgelsöppers was het gisteren echter anders. Daar werd ook meteen de jeugdprins geproclameerd. En daar kwam jeugdprins Jaydian I uit de bus. En Jaydian was er terecht meer dan blij mee. Blij en zo trots als een pauw. En hij was niet de enige. Eigenlijk kon het ook niet anders. Bij moeder en vader stroomt het carnavalsbloed ook meer dan flink door de aderen. Dat zit dus wel snor voor het komende seizoen.

Daarna was het wachten geblazen. De spanning werd steeds meer opgevoerd en zoals gebruikelijk wordt er dan gewacht tot het 11 over 11 is. Onder een groot doek komt de nog net niet nieuwe prins naar binnen. De spreker voert de spanning nog verder op en … daar is hij dan Prins Jordy I. En ook die is meer dan trots. En het enthousiasme spat er aan alle kanten vanaf. Wekenlang het stilzwijgen bewaren terwijl je het eigenlijk van de daken wilt schreeuwen. En dan is er dat éne moment. Alles mag eruit.

Het feest barst dan echt los. Maar nog even terug naar de bovenste foto. Er staat nog een derde persoon op de foto. De voormalige prins. En daar mag ook wel wat aandacht naar toe. Zonder voormalige prinsen gaat het niet.

Prins Delano I heeft zijn seizoen erop zitten. Zijn hoogtepunt was de optocht. “Dat was overweldigend. Boven op die wagen. Dat was zo’n mooie ervaring.”, aldus de ex-prins.

Niet dat het dan nu rustiger aan gaat. Meer dan genoeg staat er nog op het vasteloavendslijstje. Maar ook daar blijft het niet bij. Ex-prins Delano is ook bekend uit de gemeentepolitiek en daarover voegt hij er nog lachend aan toe: ” De mensen komen niet van mijn kop af. Eerst in de gemeenteraad komen, dan prins worden en in het voorjaar op de lijst voor de provinciale verkiezingen.”

Dat laatste duurt nog even. Eerst de vasteloavend, en dat zit wel snor bij CV Ieëre Road de Sjweegelsöppers. Die kunnen met hun twee prinsen voorlopig wel verder.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk