ZEVEN VERKEERSDODEN IN TWEE WEKEN TIJD IN DE REGIO VAN AKEN

Het hoge aantal verkeersdoden in de regio Aken binnen twee weken tijd riep vragen op bij onze oosterburen. Men deed navraag bij de politie naar de oorzaak.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 januari 2019, 19:17De Aachener Zeitung vroeg zich af waar het hoge aantal dodelijke slachtoffers aan te wijten was bij drie verkeersongelukken in de regio en deed navraag.

Volgens politiewoordvoerder Paul Kemen, regio Aken, is de belangrijkste reden: “..de te hoge snelheid waarmee vaak gereden wordt. De sporen bij de twee dodelijke ongelukken in Alsdorf en Stollberg zijn daar het droevige bewijs van.”

In Würselen eiste een ongeluk echter nog meer slachtoffers. Daar stierven vijf mensen bij het ongeval. Op het gedeelte waar het ongeval plaatsvond geldt een maximumsnelheid van 70 kmh. Er staat ook op net die plek een snelheidsradar. En precies die heeft de bestuurder willen omzeilen. Om buiten het bereik van de radar te blijven ging hij op de andere rijbaan rijden. Daar botste hij frontaal op een hem tegen moet komende wagen.

Bron: Aachener Zeitung

Fotografie: dmp press/Ralf Roeger

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk