XI JINPING LAAT CHINEES LEGER MOBILISEREN

De Chinese president heeft een order uitgevaardigd waarin hij het Chinese leger opgeroepen heeft om zich klaar te maken. Deze oproep deed hij dan enkele dagen nadat hij Taiwan liet weten dat zij onlosmakelijk bij China horen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 januari 2019, 18:47

De Chinese president Xi Jinping ondertekende de order vandaag in Beijing tijdens een bijeenkomst van de CMC (Chinese Military Commission). President Xi Jinping is behalve secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij ook voorzitter van de CMC.

Het leger zou zich volgens hem moeten mobiliseren om te trainen en om voorbereid te zijn op de nieuwe tijd die eraan komt. “De wereld staat aan het begin van een tijdperk waarin nog nooit geziene veranderingen aankomen. En China bevindt zich nu in de belangrijke positie om strategische ontwikkelingen door te kunnen voeren”, aldus Xi Jinping.

De order die president Xi Jinping uitvaardigde komt slechts enkele dagen nadat Xi Jinping Taiwan middels een toespraak liet weten dat het eiland gewoonweg bij China hoort. In die toespraak vermelde hij ook dat Taiwan hoe dan ook in de toekomst weer onderdeel uit zal maken van een groot China. De order om te mobiliseren lijkt veel eerder te zijn gegeven om de druk op Taiwan op te voeren, dan wat anders.

Bron: XinhuaNet

Fotografie: XinhuaNews

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk