DUITSLAND ONDERUIT DOOR DATALEK

Duitsland is getroffen door een mega hacker aanval. politici, journalisten en prominenten horen bij de getroffenen. Adressen, telefoonnummers en berichten van hun liggen op straat.

Lambert Rinkens, Landgraaf 4 januari 2019, 16:24

De privé data van honderden politica en politici liggen op straat. Verder zijn er een massa prominenten en journalisten de klos. Men vermoed dat de aanval vanuit Rusland of China komt. De aantallen van getroffen personen, de tijd die met het werken daaraan geïnvesteerd en de enorme hoeveelheid data wijzen allemaal in de richting van een goed georganiseerde structuur die daarvoor nodig is. Een privé aanval lijkt dus vrijwel uitgesloten.

Er is een enorme massa aan gegevens gehackt: privé telefoonnummers, chatberichten, rekeningafschriften, e-mails, privé foto’s en kopieën van paspoorten horen bij de gehackte gegevens.

Volgens Duitse veiligheidsdiensten is het bureau van premier Merkel niet van de aanval getroffen.

Tot dusver bekend is de aanval terug te herleiden tot aan een Twitteraccount in de Duitse stad Hamburg. Duitse veiligheidsdiensten zijn nu volop bezig met een onderzoek naar wie daarachter zit. Opvallend is verder het feit dat zo ongeveer iedere politieke partij getroffen is behalve de AFD.

Bron: ZDF, Die Zeit

Afbeelding: Mashable.com

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk